Montserrat Vilella i Daniel Rubio ocuparan l'alcaldia de Reus aquest agost

Carles Pellicer i Noemí Llauradó faran vacances la segona quinzena d'agost
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus | Cedida

 

Com cada estiu, les tinències d'alcaldia de Reus assumeixen la màxima representació institucional de la ciutat mentre el batlle, en aquest cas Carles Pellicer, és de vacances. Enguany això passarà entre el 15 d'agost i l'1 de setembre, i l'alcalde ja ha signat el decret que farà efectiu el seu relleu temporal. La primera setmana i mitja serà Montserrat Vilella (JxC), segona tinent d'alcalde, qui ocuparà el càrrec, mentre que el tercer tinent d'alcalde, Daniel Rubio(Ara Reus), se n'ocuparà la darrera setmana.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Jeràrquicament per sota de l'alcalde, i més en aquest mandat, amb la creació del nou càrrec, hi ha Noemí Llauradó, vicealcaldessa de la ciutat. A la pràctica ocupa, també, la primera tinència d'alcaldia. Les seves vacances, però, coincideixen amb les de Carles Pellicer, motiu pel qual seran Vilella i Rubio qui siguin alcaldessa i alcalde accidentals de Reus.

 

Tal com consta a l'edicte fet públic avui, el decret d'alcaldia signat dimecres passat fa constar que, del 15 d'agost a l'1 de setembre, l'alcalde estarà «absent de la ciutat», un període en el qual també la vicealcaldessa serà de vacances. El decret delega, per tant, «la totalitat de les funcions de l'alcaldia des del dia 15 fins al 25 d'agost, ambdós inclosos» en Montserrat Vilella.

 

La mateixa delegació de funcions es farà efectiva, des del 25 d'agost fins a l'1 de setembre, també ambdós inclosos, en Daniel Rubio, tercer tinent d'alcalde. Hi ha hagut anys, com per exemple el 2018, en els quals fins a tres persones han ocupat el càrrec en absència del batlle per vacances. L'any passat van ser Jordi Cervera (Ara Reus), Montserrat Vilella i Noemí Llauradó els encarregats d'assumir l'alcaldia de manera accidental, també durant la segona quinzena del mes d'agost.

 

Tot i que generalment sol tractar-se d'un tràmit burocràtic més, també hi ha hagut algun any en el qual l'alcaldia accidental ha acabat prenent força rellevància. El més recent és l'any 2017, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, quan va ser Jordi Cervera qui, com a acalde accidental, va representar la ciutat de Reus als actes de rebuig als assassinats que es van convocar aquells dies.