El Voluntariat per la llengua forma tretze parelles lingüístiques d'estiu a Reus

A banda, el CNL va celebrar el final de curs amb una excursió pel camí del Rec de la Selva del Camp
Alguns dels integrants de les noves parelles lingüístiques. | Cedida

 

El Centre de Normalització Lingüística de Reus està d'enhorabona. Després de celebrar la cloenda del curs amb una excursió pel Camí del Rec de la Selva del Camp, el passat 11 de juliol es van formalitzar tretze noves parelles lingüístiques a la sessió de presentació celebrada al CNL, les quals es trobaran durant els mesos d'estiu per millorar la pràctica del català.

 

El programa 'Fem un beure?' permet parlar català en un ambient informal

En la sessió de presentació, les tècniques responsables del programa, Rut Ortiz i Mireia Romeu, van proporcionar als participants informacions i instruccions per tal que l'experiència com a membres d'una parella lingüística resulti positiva. En aquest sentit, es van detallar els materials lliurats a les parelles que poden utilitzar per conservar i van destacar el grup de conversa 'Fem un beure?', que vol promoure parlar català en un ambient informal. 

 

Es formi part o no del Voluntariat per la llengua, aquesta activitat és oberta a tothom i es duu a terme cada dimecres de juliol, a les onze del matí, a la Cafeteria Núria del passeig de Misericòrdia, núm. 28. Tots els interessats a col·laborar-hi com a voluntaris o com a aprenents encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer l'Àliga de Reus o per telèfon (977 128 861), correu electrònic o al web del Voluntariat per la llengua, a més dels punts d'inscripció disposats a les comarques del Baix Camp i el Priorat.

 

El Camí del Rec, patrimoni material i històric de la Selva, hi és des que es coneix el municipi. | Cedida

 

Excursió per la Selva per acomiadar el curs 

El passat dimarts, 9 de juliol, les parelles lingüístiques formades durant el curs van participar una passejada pel camí del Rec de la Selva del Camp, organitzada pel mateix Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus. Des de la Selva del Camp, van sortir cap al camí del Rec, i durant l'excursió, Anna Saperas, directora del CNL, va guiar l'activitat i va explicar l'origen i les característiques del recorregut, que transcorre en paral·lel als conductes que abastien d'aigua el municipi, al voltant del qual encara es veuen molins que feien ús de l'aigua per funcionar.

 

 

"🍷 AEGNDA: Vi i literatura s'uneixen a Reus amb l'espectacle 'Tastavins i tastamots'" "❗ Reus impulsarà 3 programes sobre bones pràctiques saludables i prevenció"