La seguretat ciutadana, el punt fort de Vox Reus de cara a les municipals

Els ultradretans volen suprimir el prerequisit del català per accedir a funcions públiques
Vox Reus presenta el seu programa electoral de cara a les municipals | cedida

 

La formació de Vox a Reus, amb Jordi Ferré al capdavant, va presentar aquest dissabte, 18 de maig, el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals. El programa presenta propostes en els àmbits de la seguretat ciutadana, la comunicació i el transport, la cultura, els esports, la salut, l’educació, la promoció econòmica i el projecte de ciutat.

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Reus. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

En l’àmbit de la seguretat ciutadana, Vox aposta per «derogar tota norma que discrimini un sexe de l’altre», a més d’apostar per afavorir per igual la gent gran, dones i nens. Volen, també, un enfortiment de les mesures de seguretat i ordre públic, a través de policies locals i les forces i cossos de seguretat de l’estat de manera coordinada, per tal de lluitar contra el tràfic de drogues, l’explotació sexual i màfies vinculades i perseguir els delictes.

«Tancar mesquites fonamentalistes i expulsar els imams que propaguin l'integrisme»

També destaquen la tasca de la policia per identificar els immigrants residents il·legals per «posar-los a disposició de l’Administració competent en ordre de la seva immediata expulsió». A més, la formació especifica que promourà el tancament de «mesquites fonamentalistes», així com «l'expulsió dels imams que propaguin l'integrisme, el menyspreu a la dona o la jihad». 

Vox Reus mostra el seu «suport incondicional a la Guàrdia Urbana de Reus» perquè actuïn en la lluita de la defensa de la propietat privada i de la seguretat ciutadana en general. Respecte les ocupacions il·legals, volen promoure iniciatives per tal que «els ocupes siguin expulsats en qüestió d’hores dels habitatges on han entrat» i remarquen que «la participació en aquestes conductes il·legals els exclourà de les ajudes socials». Finalment, es mostren a favor d’instal·lar càmeres de seguretat en zones comercials i punts estratègics.

Vox vol canviar la ubicació de l'estació d’autobusos

La principal proposta de Vox Reus en matèria de transport és el canvi d’ubicació de l’estació d’autobusos i situar-la als terrenys propietat d’ADIF. Afirmen que així, a més, totes les línies tindrien les seves parades en travessar la ciutat.

Descol·lapsar l'Hospital Sant Joan, una prioritat

Pel que fa a cultura, volen crear un banc de fons bibliogràfics municipal perquè tots els alumnes reusencs puguin accedir a llibres de text gratuïts, creant un programa de reutilització i de préstec municipal. Apostar per la conciliació familiar amb el reforç de les escoles infantils i l’acollida d’infants en períodes vocacionals. En l’àmbit d’esports, Vox creu que l’Ajuntament ha d’incrementar l’ajuda i suport a les entitats i clubs esportius locals, per tal de mantenir les seves instal·lacions i construir-ne de noves, i que els escolars i ciutadans hi puguin accedir a través de convenis.

Descol·lapsar l’Hospital Sant Joan és una de les prioritats de Vox Reus en l’àmbit de Salut. La formació d’ultradreta instarà a la Generalitat que doti tots els centres de salut dels equips sanitaris necessaris perquè puguin dur a terme proves i atendre malalties menors. També volen obrir els quiròfans i ales tancades de l’Hospital per tal de reduir les llistes d’espera, augmentant també el personal sanitari. A més, volen convertir part de l’antic Hospital Sant Joan en una residència de gent gran i centre sociosanitari.

Els ultradretans volen suprimir el prerequisit del català per accedir a funcions públiques

En temes d’educació, Vox afirma que s’ha de «complir estrictament el mandat constitucional que tots els espanyols tenen dret a utilitzar el castellà, i el deure de reconèixer-lo». A més, volen «suprimir el prerequisit del coneixement de la llengua cooficial en l’accés a la funció pública, de manera que s’eviti qualsevol mena de discriminació».

"MUNICIPALS: El PSC de Reus considera acabat el cicle polític de l'actual alcalde" "MUNICIPALS: En Comú Podem Reus es presenta com la garantia d'un govern d'esquerres"