Xavier Amorós, guardonat amb 'El Més Amic de Reus' 2018

El Centre d'Amics de Reus ha volgut reconèixer la seva figura i obra com un actiu per a la ciutat
Xavier Amorós va rebre el premi de mans del president de l'entitat, Joan Maria Mallafré | Joan Ciurana

 

L'escriptor i poeta Xavier Amorós ha estat reconegut com 'El Més Amic de Reus 2018' per part del Centre d'Amics de Reus. El guardó serveix per «distinguir les persones i entitats que han dut a terme una trajectòria rellevant i han contribuït a enaltir el nom de la nostra ciutat arreu», segons expliquen des de l'entitat. La 36a edició d'aquest reconeixement ha volgut premiar la figura i l'obra de Xavier Amorós.

 

Aquest dissabte, 8 de juny, La Bella Italia ha estat escenari del lliurament del guardó enmig d'un dinar amb socis de l'entitat i familiars i amics d'Amorós. L'escriptor i poeta reusenc, quan ha recollit el premi, ha agraït tothom que el va acostar al món de la lectura per haver-ho fet. Des de l'entitat, s'ha volgut reconèixer tota una vida dedicada a les lletres i, de retruc, a fer gran el nom de Reus.

 

El procediment per lliurar aquest guardó comença a la junta de l'entitat, però és l'assemblea general qui té l'última paraula. Els membres de la junta presenten tres propostes que la junta vota en una primera volta. Les tres més votades passen a la segona volta, d'on surt la guanyadora. Finalment, l'assemblea de socis ratifica o no la persona o entitat escollida, moment en el qual es fa pública la decisió.

 

El Centre d'Amics de Reus mira cap al futur

Aquest 2019 l'entitat celebra 40 anys d'història amb la mirada posada en el seu futur. Una junta renovada i amb ganes d'obrir-se a la ciutadania vol que el Centre d'Amics de Reus recuperi protagonisme en la vida quotidiana de la ciutat. Estan centrats en la figura de Marià Fortuny, de qui ocupen la casa on va néixer, però també en la reivindicació de l'activitat i els seus socis.

 

'El més amic de Reus' és un dels moments àlgids del calendari anual del Centre, un guardó que han rebut, les darreres dècades, 37 persones i entitats locals repartides en 36 edicions diferents. L'ostenten noms com el de Lluís Pasqual, Ramon Amigó o Neus Segrià, i entitats com el Reus Deportiu, l'Orfeó Reusenc, els Xiquets o El Círcol.