Xifres rècord de visitants a la Casa Navàs de Reus aquest estiu

El nombre de visites ha crescut un 156% | Des de l'equipament es destaca l'alt grau de satisfacció dels visitants
Façana exterior de la Casa Navàs | Laia Solanellas

La Casa Navàs de Reus ha tancat la campanya d'estiu amb xifres rècord per a l'equipament. Hi han passat 10.868 persones segons informen des d'aquest pol d'atracció turística reusenc. Entre juliol, agost i setembre s'ha incrementat un 156% el nombre de visitants respecte als que van passar-hi l'any passat, una proporció que significa haver multiplicat dues vegades i mitja l'assistència.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Pel que fa a l'origen dels visitants, el grup més nombrós és l'estranger, segons s'informa des de la direcció de Casa Navàs. Suposen poc més de tres de cada deu visitants —un 35,3%, 3.836 persones—, i els segueixen de prop els visitants catalans, que suposen un 32,98% del total, 3.584. De la resta de l'Estat espanyol arriba el 15,8% de les visites a la Casa Navàs, 1.717 persones, una proporció gairebé idèntica a la que hi aportat la ciutat de Reus, amb 1.711 visitants.

Imatges exclusives de l'interior de la Casa Navàs de Reus | Laia Solanellas

Turisme local i estranger

El turisme estranger que més visita la casa modernista és el francès, que suposa quatre de cada deu visitants de fora de l'Estat. El segueix el rus, amb un 16,32% del nombre de persones estrangeres, i a més distància les que procedeixen del Regne Unit, Bèlgica o Alemanya. Pel que fa al turisme català, qui s'emporta el podi és Barcelona amb un 34%, seguida de Tarragona amb un 9,7%, i Lleida amb un 6%; tanquen el rànquing català els municipis pròxims, com Cambrils o Salou amb un 2% d'aquest grup de visitants.

Pel que fa a la resta de l'Estat, destaquen els visitants procedents de Madrid, que representen un 19% d'aquest grup, seguits de 15% que puja des del País Valencià, el 14% que ve de l'Aragó i el 13% que baixa des del País Basc. Des de Casa Navàs es fa incís en el fet que, segons la tipologia d'entrada que s'escull i els descomptes que es poden aplicar, els reusencs amb entrada general són el perfil majoritari.

Les Visites Premium s'han allargat fins al 27 de setembre | Casa Navàs

«Aquesta és una bona notícia per la Casa Navàs, això vol dir que, a poc a poc, els reusencs van descobrint aquesta joia modernista i cada vegada se la senten més seva», destaquen des de l'equipament. Reusencs i forans han valorat les visites a l'equipament, on destaca «l'alt grau de satisfacció dels visitants». Segons apunten des de la direcció, transmeten que «el més impactant és poder-se endinsar en l'única casa modernista de tot Europa que conserva el seu interior original».

A l'agost s'han posat en marxa les visites Prèmium, que inclouen tast de vermut i vins a la terrassa. «Tot un èxit, la majoria de dies es va penjar el cartell d'entrades exhaurides i, per això, es va decidir allargar la iniciativa fins a finals de setembre», sentencien. L'equip encarregat de la seva gestió explica que ja està treballant amb noves propostes que serveixin per a oferir al visitant la possibilitat de gaudir de l'obra de Lluís Domènech i Montaner d'una manera diferent.

"🎬 AGENDA: Arrenca el Memorimage de Reus amb una pel·lícula sobre la ballarina Sol Picó" "🔴URGENT: Brutal agressió amb una clau anglesa en un robatori a Reus"