Els participants degustaran la cuina antiga mediterrània a peu dret amb l'objectiu de facilitar la interacció amb els xefs. A banda d'una desena de restaurants, Tàrraco a Taula també comptarà amb la participació de diferents cellers, pastisseries i forns de pa del territori.
Els establiments participants en el sopar inaugural són El Terrat: by Quach, Seasons, El Llagut, Twins, la pastisseria Velvet MGL, el Forn de Nulles, així com els cellers Pallarades Celler, Mas Vicenç Celler, Vinyes de l'Alba, Vinyes del Tiet Pere Celler i Adernats. A més, durant el certamen també es podran degustar plats a la Caleta, el Cortijo, l'AQ i el Barmut.
Cuina romana durant tot l'any
Per primera vegada en 26 anys d'història, les jornades Tàrraco a Taula no finalitzaran amb Tarraco Viva —el pròxim 21 de maig—, sinó que la cuina romana es mantindrà a les cartes de diversos restaurants de la ciutat fins a finals d'any. Per al nou president de l'associació Tàrraco a Taula, Moha Quach, el festival ha de convertir-se en una "marca de ciutat".En aquest sentit, proposa que "Tàrraco a Taula treballi en noves propostes gastronòmiques i que potenciï els productes típics de Tarragona, com són el peix blau o la gamba vermella". Quach ha defensat que "volem reivindicar la història de la ciutat a través del menjar", alhora que ha afegit que "la gastronomia també és cultura".
El director del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV i assessor gastronòmic del festival, Joaquín Ruiz de Arbulo, ha recordat que els plats que s'oferiran en una desena de restaurants són una versió moderna de la cuina romana, adaptada als paladars actuals, ja que "no tenim el mateix estómac" que els nostres avantpassats.
Els plats es maridaran amb els vins de cinc cellers del territori. Segons Vicenç Ferré, del celler Mas Vicenç i assessor enològic de Tàrraco a Taula, els clients degustaran diferents "vins amb varietats autòctones i típiques de Tarragona, que ja són ancestrals, com el macabeu, el cartoixà o l'ull de llebre".