Denuncien que el Pius Hospital de Valls es troba «sota mínims i en una situació de col·lapse»

La CGT exposa que hi ha hagut una manca total de previsió davant de l'onada de grip A i Covid-19

La façana principal del Pius Hospital de Valls.
La façana principal del Pius Hospital de Valls. | ACN
03 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:40h
El Pius Hospital de Valls, «sota mínims i en un estat de col·lapse constant». Aquesta és la denúncia que ha fet, mitjançant un comunicat, la CGT de l’Alt Camp i la Conca de Barberà sobre la situació que pateix l'equipament hospitalari de Valls.

Segons el sindicat, la situació límit del Pius es veu traslladada als treballadors, «que suporten una pressió i estrès constants, de manera que els pacients no poden rebre una atenció adequada». En aquest sentit, la CGT exposa que hi ha hagut «una manca total de previsió davant de l'onada de grip A i Covid-19, tot i ser una situació que es repeteix cada any».

Funcionament al 50%

El sindicat també denuncia, en el referit comunicat, que la quarta i cinquena planta del Pius Hospital de Valls funcionen, a dia d'avui, al 50%. Ara bé, a la resta de passadissos de les diferents plantes s'hi poden trobar pacients esperant a ser ingressats.

Pel que fa al servei d'urgències, la CGT diu que «la gerència es nega a donar unes condicions dignes perquè no es produeixin tantes hores d'espera per rebre l'atenció sanitària».

Per últim, el sindicat explica que el 28 de desembre va rebentar una canonada d’aigua a la segona planta i fruit de l'avaria es va produir una filtració que va afectar la planta baixa, els quiròfans i el servei d’urgències.