Descens en els delictes al municipi del Vendrell durant el 2023

Segons les dades de la Junta de Local de Seguretat, s'han reduït de manera rellevant les ocupacions i els robatoris en establiments, vehicles i habitatges

Imatge d'un operatiu policial contra una ocupació al Vendrell.
Imatge d'un operatiu policial contra una ocupació al Vendrell. | Policia Local del Vendrell
15 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:12h
Les ocupacions d'immobles al Vendrell s'han reduït un 26% durant el 2023, segons s'ha anunciat aquest divendres 15 de desembre durant la Junta Local de Seguretat del Vendrell. En el marc de la trobada s'ha fet balanç de les principals dades de l'any 2023 en matèria de seguretat ciutadana a la capital del Baix Penedès.

La trobada ha comptat amb la presència de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano; el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà; el director dels Serveis Territorials d'Interior al Penedès, Àngel Soteras, així com els comandaments de la Policia Local, els Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.
 

"L'Oficina Antiocupacions és una eina eficient que funciona"

Sobre la reducció del 26% de les ocupacions d'immobles, el regidor Christian Soriano ha valorat satisfactòriament aquestes dades, destacant que "aquestes xifres ens demostren que l'Oficina Antiocupacions és una eina eficient que funciona per evitar les ocupacions delinqüencials que provoquen inseguretat als nostres carrers".
 
Soriano ha explicat que aquesta reducció és la que ha provocat també un descens dels delictes comesos per persones relacionades amb les ocupacions, tals com robatoris en establiments o vehicles.
 

Els robatoris amb força en establiments i habitatges també es redueixen

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat també les dades compartides a la Junta Local de Seguretat, destacant que "els robatoris amb violència a establiments s'han reduït en un 24% des de l'inici de mandat". Un període en el qual "els ⁠robatoris amb força i violència a habitatges han baixat en un 33% i els robatoris en vehicles ho han fet també en un 17%".

Aquestes dades, segons l'alcalde, confirmen que "l'augment de la presència policial al carrer funciona per prevenir delictes i fer un Vendrell més segur". Kenneth Martínez també ha destacat que aquest any 2023 les detencions han augmentat en un 16% fruit de la major presència policial al carrer i els operatius conjunts amb altres cossos de seguretat.

Una altra xifra destacada fa referència a la millora en l'àmbit de la seguretat viària, ja que els atropellaments s'han reduït en un 19% i els delictes contra la seguretat viària en un 5%.
 
Tot i el balanç positiu, tant l'alcalde com el regidor de Seguretat Ciutadana han conclòs que durant el 2024 se seguirà prioritzant la millora de la seguretat ciutadana.