Dol a Cambrils: Mor l'exregidor Carles Borràs

Membre del consistori cambrilenc en dos mandat, ha traspassat a l'edat de 84 anys

20 de gener del 2023

Cambrils està de dol després de la mort de l'exregidor de l'Ajuntament Carles Borràs Domingo a l'edat de 84 anys. El consistori ha expressat el seu condol pel traspàs de Borràs, que va ser regidor en dues etapes —en els mandats 1979-1983 i 1987-1991—  amb les sigles de la Candidatura Independent Cambrilenca (CIC).

 

La vetlla de Borràs, segons ha explicat l'Ajuntament de Cambrils en un comunicat, tindrà lloc durant la jornada d'aquest divendres al Tanatori Memora, mentre que la cerimònia de comiat està prevista per demà dissabte, a les 10 hores, a la parròquia de Sant Pere.

 

Regidor d'Hisenda i d'Urbanisme

Durant el primer consistori democràtic, entre 1979 i 1983, Borràs va ser l’encarregat de l’àrea d’Hisenda en un govern de concentració encapçalat per l’alcalde Josep Queralt Muñoz (també de la CIC) i integrat per tots els regidors electes. Posteriorment, en el mandat 1987-1991, va ser regidor d’Urbanisme amb l’alcalde Josep Maria Panicello.

 

Durant els seus dos mandats com a regidor de govern, es van posar en marxa nombrosos serveis i equipaments, es van urbanitzar diversos carrers de la zona de l’Eixample Platja, es va impulsar el Pla Especial de Millora del Barri Antic de Cambrils i es va construir el casal d’avis.

 

Així mateix, es va posar la primera pedra del CAP i de la nova escola Joan Ardèvol, i es va iniciar la redacció del projecte del nou Ajuntament, entre altres actuacions destacades.

 

Dedicat al comerç del peix i jugador de futbol

Carles Borràs també va ser molt conegut a Cambrils per haver-se dedicat al comerç de peix durant tota la seva vida laboral. Des de la Peixateria Borràs, situada a la plaça del Pòsit, es va convertir en proveïdor de destacats restaurants del municipi. 

  

El món del futbol també va ser una de les grans passions de l’exregidor, que va destacar com a jugador del CF Reus, el Vilafranca i el Camarles. Justament amb el CF Reus va aconseguir la pilota del Mundo Deportivo com a millor volant (lateral).  

 

Les persones que el coneixien també el recorden com un gran aficionat a la música i el ball, ja que sempre que podia assistia als concerts al Parc Samà del Festival Internacional de Música i als espectacles a l’envelat de les festes.