Educació tanca la porta a la construcció d'una nova escola a Torredembarra

El Departament respon a la petició de l'Ajuntament assegurant que «l'evolució demogràfica no ho requereix»

El Govern ha descartat la construcció d'una nova escola a Torredembarra.
El Govern ha descartat la construcció d'una nova escola a Torredembarra. | Toni Sacristán
03 d'abril del 2024
Actualitzat a les 17:27h

El Departament d'Educació ha descartat la construcció d'una quarta escola de primària a Torredembarra. Fonts d'Educació han reconegut a l'ACN que en alguns cursos "sí que se supera la ràtio, però dins dels marges que preveu la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)". En canvi, "en cap nivell del segon cicle d'educació infantil" se supera la ràtio, han afirmat les mateixes fonts.

A la vegada, des del Departament han considerat que "amb l'oferta actual es dona resposta al volum de matrícula viva que té el municipi". Així mateix, segons els responsables d'Educació, "l'evolució demogràfica no requereix, per ara, la construcció d'una nova escola, perquè el nombre d'alumnes que s'incorporen al segon cicle d'educació infantil cada any va decreixent".

Segons l'Ajuntament, les escoles estan "al límit" de la seva capacitat

El posicionament d'Educació contrasta amb el de l'Ajuntament de Torredembarra, que fa uns dies va reclamar a la Generalitat que es faci una quarta escola de primària. Segons va explicar el regidor d'Educació torrenc, José García, els centres estan "al límit" de la seva capacitat. A més, García va assegurar que a primer i a cinquè sí que se supera el número màxim d'alumnes a les aules fixat per la LEC.

El regidor també va assegurar que l'excés d'alumnes genera problemes d'espai i que en algun centre els infants han de dinar a les aules perquè al menjador no hi ha prou lloc.