Les obres de rehabilitació també han permès augmentar-ne la seguretat i l’accés de les persones amb mobilitat reduïda. La redacció del projecte i la direcció de les obres de l'espai -de més de 400 m²- han anat a càrrec d’arquitectes i tècnics de la Diputació i han suposat una inversió de 120.000 euros.
En concret, els treballs han consistit en l’arranjament del paviment i dels drenatges, la substitució dels jocs infantils per uns de nous i la creació d’una zona d’ombra i aixopluc gràcies a la instal·lació d’un tendal retràctil.
També s’hi ha habilitat un punt d’aigua potable perquè en puguin fer ús els usuaris i usuàries i s’ha millorat el drenatge de les aigües pluvials per evitar-ne l’entollament en episodis de fortes pluges.
Un nou edifici annex
D’altra banda, la institució treballa en la redacció del projecte de construcció d’un nou edifici annex al CEE Alba per tal d’ampliar-hi les instal·lacions i donar resposta a noves necessitats i serveis. L’equipament estarà enllestit a finals del 2026 i tindrà una superfície total de 881,15 m².[noticiadiari]99/8180[/noticiadiari]
Inclourà, entre altres, una sala polivalent, una aula verda, sales de reunions per a les famílies i el professorat, despatxos per a tutories individualitzades i despatxos d’administració i direcció. També, disposarà d’espais per fomentar ambients d’aprenentatge a través de grups internivell, amb alumnes de diferents edats.
El nou edifici del Centre d’Educació Especial Alba es construirà segons criteris de sostenibilitat energètica Per això, s’hi instal·laran plaques solars fotovoltaiques, aïllaments tèrmics i una xarxa de calor alimentada amb una caldera de biomassa que prestarà servei de forma conjunta a l’escola i al Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus.