El nucli antic de Reus, a punt per implantar la nova mobilitat

L'Ajuntament preveu activar les pilones amb lector de matrícula les pròximes setmanes en fase de proves

A cada punt d'accés hi haurà un lector de matrícules, una pilona i un semàfor
A cada punt d'accés hi haurà un lector de matrícules, una pilona i un semàfor | Jordi Olària Gras
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:01h
La circulació al nucli antic de Reus s'adaptarà al nou model de mobilitat les pròximes setmanes. Amb les darreres feines al raval de Santa Anna encarant la recta final, l'Ajuntament preveu implantar canvis en fase de prova aquesta tardor. És per això que, aquest dimarts, ha convocat una reunió informativa per als veïns i comerciants de la zona afectada.

Des del consistori se subratlla que l'objectiu del nou pla de mobilitat és pacificar el trànsit i millorar "els nivells de qualitat de l'aire, soroll i salut de la ciutadania". Hi haurà sis punts d'accés al nucli antic, controlats amb càmeres lectores de matrícula, que abaixaran la pilona corresponent.

Aquestes entrades seran el raval de Santa Anna, a través de la plaça de Catalunya, la cruïlla del carrer de la Mar amb el de l'Hospital i la del carrer de Santa Anna amb el raval de Santa Anna. També es podrà accedir a través de la cruïlla entre el carrer de Santa Anna i el carrer de la Selva del Camp, el carrer de Salvador Espriu i la cruïlla del carrer de Sant Llorenç amb la plaça del Prim.
 

L'Ajuntament de Reus ha convocat, aquest dimarts, una reunió informativa per a veïns i comerciants Foto: Jordi Olària Gras

 

Dues franges horàries de circulació al nucli antic

Fins ara, a llocs com la plaça del Mercadal, la circulació de vehicles de càrrega i descàrrega està limitada a les onze del matí. Un model que és la base del pla de mobilitat que s'ha d'implantar les pròximes setmanes. Tot i això, s'han establert dues franges horàries.

Entre les dues de la matinada i les onze del matí podran accedir al nucli antic tota mena de vehicles, sense necessitar cap mena d'autorització i registre. Per contra, entre les onze del matí i les dues de la matinada, només es permetrà la circulació de vehicles autoritzats.

A partir de les onze del matí caldrà tenir una autorització per passar alguna de les sis pilones intel·ligents que tancaran el nucli antic. S'autoritzarà de manera general els vehicles d'emergència i de serveis públics, i s'habilitaran permisos concrets per als particulars que compleixin una sèrie de requisits.

Pel que fa a les bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, s'establirà per quins carrers poden passar i per quins no. Aquest nou pla de mobilitat també preveu que, en alguns carrers del nucli antic, la circulació estigui oberta i sense restriccions les 24 hores del dia.
 

Tres criteris d'autorització de circulació per als veïns

L'Ajuntament confia redactar i aprovar, les pròximes setmanes, un Pla de Mobilitat del Nucli Antic. A més de concretar tot el model de circulació, també establirà com poden aconseguir una autorització els veïns i quins criteris han de complir. A priori hi haurà tres circumstàncies que permetran als particulars tenir la matrícula registrada al sistema de pilones intel·ligents.

Es permetrà als propietaris o llogaters d'un aparcament a la zona afectada, a familiars que traslladin persones d'edat avançada i a persones amb mobilitat reduïda. També s'habilitaran autoritzacions puntuals, per exemple, per a vehicles comercials o de mudances. Quan es posi en marxa el sistema, el veïnat podrà sol·licitar l'autorització a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Des de l'Ajuntament s'apunta que, en alguns casos, ja es disposa de les dades que acrediten els requisits. Si és així, les dades ja s'incorporaran de manera automàtica al sistema, sense que la persona en qüestió hagi de fer cap tràmit. Com que l'entrada es farà a través de la lectura de matrícules, no s'habilitarà cap sistema d'adhesiu identificatiu o similar.