El PP denuncia que el govern espanyol vol eliminar els passejos marítims

El diputat popular Pere Lluís Huguet demana inversions per frenar la regressió i critica que l’acció afectarà el sector turístic

Imatge del passeig marítim de Cambrils.
Imatge del passeig marítim de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils
08 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:43h
El diputat del PP al Congrés, Pere Lluís Huguet, ha denunciat que l'Estat es planteja eliminar els passejos marítims i ha exigit que s'inverteixi en una "veritable acció" que serveixi per "recuperar les platges de la nostra costa, que cada hivern els temporals tiren a terra". Huguet ha afirmat que la proposta del govern espanyol "no solucionarà el problema" i ha dit que els passejos marítims esdevenen, actualment, "la primera línia de defensa".

En aquest sentit, ha demanat als socialistes que "reconsiderin" la seva postura, ja que, segons ha subratllat, l'acció afectaria un dels principals sectors econòmics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre com és el turisme. "Molts tarragonins viuen d'això i no ho podem posar en qüestió", ha denunciat.
 

"No hi ha assignat cap pressupost extraordinari per remetre els danys del temporal"

Arran dels temporals del passat mes d'octubre, que van provocar estralls en diversos punts del litoral tarragoní, des del Partit Popular van traslladar un seguit de preguntes al govern espanyol al voltant de quines accions preveien portar a terme. "La sorpresa ha estat que no hi ha assignat cap pressupost extraordinari per remetre els danys del temporal", ha afirmat.

En una visita a Cambrils, Huguet ha criticat que l'Estat "espera que la sorra es reposi naturalment". En aquest sentit, el diputat popular ha lamentat que "tots sabem que això no es produeix i que necessitem reposar la sorra per mitjans mecànics".
 

Eliminar els passejos marítims "és una barbaritat"

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic també van traslladar als populars la seva voluntat d'eliminar els passejos marítims i recuperar el domini públic marítim terrestre. Una proposta que, segons Huguet, "fa temps que rondava", però "mai s'havia posat per escrit".

"És una barbaritat el que planteja el ministeri", ha denunciat el diputat tarragoní, qui ha afirmat que des del PP iniciaran una roda de reunions amb els regidors populars dels municipis afectats a la demarcació de Tarragona.

Huguet també ha demanat al govern espanyol que elabori un estudi que englobi tota la costa tarragonina "per saber què passa i buscar solucions", tal com s'està fent a Altafulla.
 

La passarel·la de Cambrils, aturada

Preguntats sobre el projecte de la passarel·la peatonal prevista a la desembocadura de la riera d'Alforja de Cambrils per tal de donar continuïtat al passeig marítim de Ponent, el portaveu del PP al municipi, David Chatelain, ha afirmat que el ministeri ha descartat "que existeixi una partida pressupostària" per executar el projecte, aprovat el 2010.

De fet, Chatalein ha denunciat que "durant molt de temps se'ns havia assegurat que existia una partida pressupostaria prevista als pressupostos del 2022 i ara el ministeri ens han dit que no". A més, i segons ha manifestat, "no només no hi ha partida, sinó que el projecte que s'ha enviat des de l'Ajuntament no és correcte".

El portaveu dels populars a Cambrils també ha criticat que el ministeri exigeixi que la passarel·la no s'ubiqui en zona marítima terrestre. "Que algú ens expliqui com podem fer la continuació del passeig marítim sense ocupar aquest domini marítim terrestre", ha qüestionat.