El representant del projecte del Hard Rock al Tarragonès figura als 'Paradise Papers'

Una investigació de La Directa revela que una de les cares visibles del projecte Hard Rock és també gerent d’una societat ‘offshore’ que s’inclou en aquests documents

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'instal·laria el gran complex d'oci
Imatge d'arxiu dels terrenys on s'instal·laria el gran complex d'oci | ACN
14 de març del 2023
Actualitzat a la 13:02h
El representant del projecte d’oci Hard Rock al Tarragonès, James F. Allen, figura als ‘Paradise Papers’ segons ‘La Directa’. Tal com revela una investigació feta pel setmanari, una de les cares visibles dels promotors del centre recreatiu projectat entre Vila-seca i Salou, és també gerent d’una societat ‘offshore’ que s’inclou en aquests documents.

D’altra banda, el mitjà afirma que la societat a la que es va concedir la llicència del casino tarragoní és una empresa fantasma sense cap tipus d’activitat des del 2011.

La Plataforma Aturem Hard Rock ha carregat aquest dimarts contra la Generalitat per haver estat "negociant" amb defraudadors fiscals i ha criticat que s’hagi concedit un permís que "contravé" del clàusules del concurs públic.

En aquest sentit, el seu portaveu, Eloi Redón, ha explicat que ja han demanat una reunió amb la consellera d’Economia per aclarir els fets, ja que el promotor formaria part d’un "escàndol internacional d’al·lusió fiscal". "Si ho sabien en són còmplices, i sinó, són uns negligents", ha reblat.

Arran de les informacions publicades a La Directa, la CUP ja ha registrat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya i ha demanat tota la documentació sobre el projecte Hard Rock per esclarir els fets.

  La plataforma ha recordat que les persones que figuren els ‘Paradise Papers’ són aquelles responsables de fer servir els serveis de bufets d’advocats especialitzats en al·lusió fiscal i allotjar les seus d’empreses en paradisos fiscals. Com el cas de James F. Allen, director general d’una empresa ubicada a Aruba, i "la persona que ha signat els documents amb la Generalitat i que, suposadament, ha tingut contacte amb els departaments", ha concretat Redón.

D’altra banda -citant la investigació- el portaveu també ha qüestionat que s’hagi concedit la llicència a una empresa sense cap activitat des de fa més de 10 anys i que, precisament, "havia d’acreditar solvència tècnica i econòmica". "Una empresa fantasma, que no complia els requisits i que esdevé un instrument en mans de defraudadors fiscals", ha afegit.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Anna Recasens, també de la plataforma, que ha titllat el projecte del Hard Rock "d'opac" i que lamentat que sempre hi hagi hagut una "manca deliberada" d’informació sobre qui n’era el responsable i amb qui s’estava negociant el contracte de compra-venda de terrenys, la concessió de llicència i les característiques del complex.