El sindicat CATAC convoca una concentració a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Rebutgen l'acord de millora de les condicions laborals del personal sanitari signat entre l'ICS i quatre sindicats

Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.
Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. | Roger Segura/ACN
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:13h
El sindicat CATAC-CTS ha anunciat l'inici de mobilitzacions contra l'acord de millora de les condicions laborals del personal sanitari de l'ICS, signat entre empresa pública i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE. En aquest sentit, consideren que aquest acord, que ells no han signat, "ni tan sols pal·liarà la pèrdua de poder adquisitiu".

Per protestar contra aquest acord, que CATAC-CTS ha titllat de "sentència de mort" per als professionals de l'ICS, aquest dimecres 29 de novembre hi haurà concentracions davant de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona —i dels centres gestionats per l'ICS—. La primera es farà a les dotze del migdia, mentre que la segona serà a les quatre de la tarda.

Segons ha manifestat el sindicat, l'acord signat és "un repartiment de misèries que una organització com la nostra no pot assumir de cap manera". En un comunicat, afirmen que "ve condicionat per una taula paral·lela de negociació organitzada per la conselleria i el Sindicat de Metges, que ha suposat que més del 80% del cost d'aquest preacord sigui exclusiu per aquest col·lectiu".

En aquest sentit, han afegit que "nosaltres estem d'acord que el personal facultatiu metge està amb unes condicions tant laborals com a econòmiques que no mereix, però això no pot suposar, en cap cas, un menysteniment per a la resta de personal de la sanitat pública".
 

Uns 55.000 professionals de l'ICS veuran millorades les seves condicions laborals

L'acord signat aquest dimecres 22 de novembre suposa la millora de les condicions laborals d'uns 55.000 professionals que treballen per a l'ICS, empresa pública que gestiona la majoria de CAP i alguns hospitals de Catalunya. El conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar que l'acord preveu 320 milions d'euros addicionals cada any.

Entre les mesures, els metges tindran millores salarials des que s'incorporin a l'ICS i es crea un complement específic per a l'atenció primària i un complement per al metge sènior per quan deixi de fer guàrdies. Així mateix, el sou fix de les infermeres s'incrementa en 1.700 euros anuals.