El Vendrell instal·larà 50 noves càmeres de videovigilància a tot el municipi

Els aparells, que es posaran en marxa abans de l'estiu de 2025, estaran dotats amb intel·ligència artificial per llegir matrícules i detectar delinqüents fugitius

Les càmeres de vigilància del nucli antic es completaran amb 50 nous aparells a tot el municipi.
Les càmeres de vigilància del nucli antic es completaran amb 50 nous aparells a tot el municipi. | TarragonaDigital
09 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:38h

L'Ajuntament del Vendrell preveu activar la nova xarxa de càmeres de videovigilància a tots els nuclis abans de l'estiu de l'any 2025, segons ha detallat l'alcalde de la capital Baix Penedès, Kenneth Martínez. La dotzena de dispositius de vigilància que ara hi ha al centre històric s'ampliaran amb una xarxa formada per 50 càmeres que arribaran arreu del terme municipal.

En aquest sentit, els accessos a les urbanitzacions i les carreteres d'unió dels diferents nuclis són els primers llocs que el consistori vol supervisar. Martínez ha destacat que les càmeres funcionaran amb un programari basat en intel·ligència artificial per llegir matrícules i detectar delinqüents fugitius.

"La xarxa actual del casc antic ha quedat insuficient per la realitat econòmica i social que té a dia d'avui el Vendrell", ha ressaltat Martínez, tot assegurant que la densitat de població a tots els nuclis ha anat a l'alça i és necessari "reforçar la vigilància i especialment garantir la percepció de seguretat". "Tothom, en qualsevol moment, hora i lloc s'ha de poder sentir segur", ha asseverat l'alcalde.

Tant l'alcalde com el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, s'han referit a estudis d'altres municipis on hi ha estesa una xarxa de càmeres de seguretat similar a la que hi haurà al Vendrell, i han assegurat que la delinqüència en aquests indrets s'ha reduït un 35%. Soriano ha remarcat que "tant important és aquesta reducció de l'activitat delictiva com ajudar a augmentar la percepció de seguretat".
 

Una inversió de 260.000 euros

Les 50 càmeres de videovigilància s'instal·laran fruit d'un acord amb la Diputació de Tarragona per subvencionar els dispositius. El consistori i l'ens supramunicipal han acordat un projecte de 260.000 euros, dels quals el 75% els aportarà la Diputació. Durant els pròxims mesos l'Ajuntament preveu concretar els punts exactes on s'ubicaran els aparells.

Es dona per fet que n'hi haurà als accesos a les urbanitzacions i a les vies que uneixen el nucli principal amb Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs, tot i que el consistori vol filar més prim a l'hora d'ubicar les càmeres d'alguns carrers. Així, hi haurà un treball conjunt de les regidories de Seguretat Ciutadana, Urbanisme i Feminismes.

L'alcalde ha emmarcat les noves càmeres de videovigilància en un projecte transversal per millorar la seguretat del municipi durant aquest mandat. Ha recordat que en breu s'incorporaran deu agents a la plantilla de la Policia Local, que arribarà al centenar d'efectius.

Kenneth Martínez ha dit que dos agents de cada torn s'encarregaran del control de les imatges. La previsió és que la futura caserna del cos local tingui una sala especial per a aquesta finalitat.