Els controls d'alcohol i drogues aixequen protestes a Repsol Tarragona

Una trentena de treballadors subcontractats s'han concentrat a Repsol Petroli a Tarragona per denunciar que s’estan vulnerant els seus drets

Demanen que les dades dels controls siguin confidencials.
Demanen que les dades dels controls siguin confidencials. | ACN
16 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:37h
Una trentena de treballadorssubcontractats de Repsol Petroli a Tarragona s’han concentrat aquest dijous a les portes del complexindustrial per denunciar que s’estan vulnerant els seus drets en els controlsd’alcoholèmia i drogues.

Tot i que fa anys que es fan aquestes proves, des de CCOO han alertat que "últimament s’està realitzant de forma descontrolada, discriminatòria i sense respectar la confidencialitat". "No hi ha cap tipus de protocol", han assenyalat des del sindicat, que defensa que l’objectiu de la concentració "no és que es deixin de fer els controls, sinó que es facin bé". De fet, aquesta ha estat la principal demanda que li han traslladat a l’empresa en la taula de negociacióconvocada aquest matí.

El secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, Pedro Carmona, ha denunciat en declaracions a l’ACN que de la manera que es duen a terme els controls "tothom sap a qui li han fet i quin resultat ha obtingut". "Són dadesmèdiques i, per tant, ha de ser confidencial", ha denunciat Carmona. Des del sindicat també han afirmat que cap de les empreses subcontractades els ha facilitat informació sobre si la persona que fa els controls està qualificada per fer-ho i quins són els protocols a seguir.

Carmona ha demanat a l’empresa que els comuniqui si sospita "que hi ha algun problema". "Si és així, buscarem una solució, però sense vulnerar els drets de la plantilla i d’acord amb la llei", ha puntualitzat.