Els restaurants de Tarragona pengen el cartell de complet per festes

L'ocupació hotelera ha registrat una major incidència durant el primer tram de festes

L'ocupació s'ha concentrat durant la primera setmana de festes.
L'ocupació s'ha concentrat durant la primera setmana de festes. | ACN
04 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:36h
La primerasetmana de festes ha concentrat la major part de la demanda en els allotjamentsturístics de la demarcació de Tarragona. Entre Nadal i Cap d'Any, els allotjaments tarragonins van registrar una ocupació mitjana del 70% entre el 27 i el 31 de desembre, arribant al 90% a la nit de Capd'Any.

Magí Mallorquí, vicepresident de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona, ha destacat que "els dies de Nadal són molt importants" per al sector, ja que "gener i febrer són els pitjorsmesos en facturació i consum a la província". És per això que la campanya de Nadal és crucial per al sector, "els allotjaments necessiten fer caixa durant les festes" ha assegurat.

En localitats menys turístiques com Valls o Reus, amb hotels orientats principalment a empreses, les xifres d'ocupació han mostrat una disminució respecte a una setmana laboral normal, tot i que aquesta tendència comença a revertir-se en aquesta primerasetmana de l'any.

Els hotels tancats en temporada baixa concentren la demanda

D'altra banda, alguns allotjaments de la província de Tarragonatanquen portes fins després de les festes, sobretot aquells situats en zones de costa, un fet que desplaça l'ocupació i les reserves a tots aquells que han decidit mantenir-se oberts.

Els allotjaments turístics del Priorat han registrat una ocupació d'aproximadament el 40%, amb la peculiaritat que aquest territori atreu un perfil de turista vinculat a l'enoturisme, concentrant-se especialment durant la primavera i la tardor. A la TerraAlta i la Conca de Barberà, l'ocupació ha estat notablement més alta, amb xifres que han assolit el 100% entre el 29 i el 31 de desembre, en contrast amb el cap de setmana de Reis, que ha registrat una mitjana d'ocupació del 50%.

El perfil dels clients ha estat majoritàriament nacional i ha destacat, un cop més, per les reservesd'última hora. Cal assenyalar que, pel que fa als restaurants de gairebé tota la província, les sales han estat plenes, especialment els dies festius, però també durant els dies entre setmana. Així ho confirmen els representants de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (AEH) de Tarragona Ciutat, Vila-seca La Pineda, Reus i les Terres de l'Ebre.

A La Pineda i altres localitats de costa com Cambrilsl'ocupació ha estat elevada, impulsada tant per atractiusturístics com PortAventura com pel fet que molts hotels tanquen durant la temporada baixa, facilitant la concentració de la demanda en els establiments oberts.