Es manté la vaga dels treballadors del 112 de Reus: la primera reunió acaba sense acord

Els empleats del telèfon d'emergències estan en vaga indefinida els caps de setmana des del passat mes d'agost

La vaga parcial indefinida dels treballadors del 112 de Reus es va iniciar el passat mes d'agost.
La vaga parcial indefinida dels treballadors del 112 de Reus es va iniciar el passat mes d'agost. | CUP Reus
03 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 16:56h
La primera reunió entre el comitè de vaga dels treballadors del 112 de Reus i la direcció de Serveo —empresa de la matriu de Ferrovial i actual gestora del servei— ha acabat sense acord, després de dos mesos de vaga parcial indefinida. Davant aquesta situació, les aturades parcials dels empleats es mantenen, segons ha informat en un comunicat el sindicat CGT, que integra el comitè d'empresa del 112 en la seva totalitat.

Els representants sindicals han iniciat les negociacions posant el focus en tres propostes: l'augment de personal del servei, l'increment de les jornades —actualment el 95% de les treballadores estan contractades a temps parcial— i l'eliminació dels contractes eventuals d'estiu, substituint-los per fixes discontinus tal marca la llei.

En aquest sentit, durant la trobada, els representants de la plantilla també han demanat fer extensiu el plus que cobren els treballadors amb més antiguitat i que no s'està aplicant a les noves contractacions.

Segons els representants sindicals, l'empresa s'ha negat a negociar aquests punts, assegurant que "el servei funciona adequadament". El comunicat afegeix que l'empresa no han admès queixes perquè "no hi ha situacions d'estrès" per a la plantilla.
 

"Hi ha una mala gestió privada d'un servei públic"

Cal recordar que el passat 11 d'agost es va iniciar una vaga parcial indefinida que afecta el servei durant els cap de setmana, des de divendres i fins primera hora de dilluns. Els membres del comitè d'empresa valoren molt positivament el seguiment de la vaga, que xifren en un 80%.

Davant la posició de l'empresa, el comitè ha decidit mantenir la vaga, denunciant que hi ha "una sobrecàrrega del servei per manca de personal, tenint en compte que la majoria de les treballadores estan contractades en jornades parcials".

En aquest sentit, també reivindiquen una millora de les condicions laborals i un increment en els plusos de nocturnitat, idiomes i comandaments. Així mateix, també reclamen una reducció de la jornada de 39 a 32 hores setmanals.

La plantilla exigeix la creació d'un conveni propi que reculli realment la seva activitat, ja que actualment es regeix pel conveni de Contact Center (antigament telemàrketing), equiparant la seva tasca a la d'un call center.

"El 112 no té una activitat comercial, és un servei públic d'emergències", apunten les delegades de la CGT. El representants dels treballadors lamenten que "hi ha una mala gestió privada d'un servei public".

Per tot això, el comitè d'empresa insta a la Generalitat de Catalunya a internalitzar el servei i treure una empresa privada com Ferrovial, que "només busca el benefici particular, d'un servei públic tan essencial com el 112".