«És un despropòsit»: Denuncien temperatures «infrahumanes» al sociosanitari del Pius Hospital de Valls

En plena onada de calor, l'aire condicionat no funciona i s'ha arribat als 29 graus a les habitacions

Imatge de la temperatura de les habitacions
Imatge de la temperatura de les habitacions | Cedida
21 de juliol del 2023
Actualitzat a les 9:21h
Denuncien «condicions infrahumanes» al sociosanitari del Pius Hospital de Valls. Diferents familiars de persones que actualment es troben ingressades del centre sanitari han difós, a través de les xarxes socials, la temperatura extremadament alta que han d'aguantar els pacients.

Concretament, aquesta setmana, en plena onada de calor, la temperatura que marcava el sistema de refrigeració de les instal·lacions era de 29 graus. Per aquest motiu, son els mateixos familiars i pacients qui han de refrigerar les habitacions i "portar ventiladors de casa", expliquen.

Davant d'aquesta situació extrema, la CGT i la Intersindical de l’Hospital Pius de Valls han avançat que l’aire condicionat no funciona i que actualment hi ha vuit habitacions on les temperatures superen els 29 graus.

Al·leguen que l’empresa ha instal·lat ventiladors que no solucionen el problema i que, més enllà d’això, "els correus que s’envien a la direcció no obtenen resposta".
 

La façana principal del Pius Hospital de Valls. Foto: ACN

 

No és una situació nova

Malauradament, aquesta situació no és nova, ja que l'any passat els pacients van patir el mateix problema, tot i ser un dels estius més calorosos de les últimes dècades. En un any, no s'ha posat remei al problema i la CGT titlla la situació de "despropòsit, una falta de respecte constant i, fins i tot, un delicte contra la salut pública de treballadors i ingressats"

En aquest sentit, la Intersindical demana a l’alcaldessa, Dolors Farré, i al president del Consell Administratiu, Martí Barberà, que posin solució immediata al problema de climatització i que, mentre no s’hagi fet, s’abasti amb aigua fresca a tots els treballadors i pacients.