La Cambra de Comerç de Valls reclama que l'R-13 s'inclogui al traspàs de Rodalies

L'entitat demana inversions que permetin millorar la connexió entre el Camp de Tarragona i l'àrea metropolitana

Estació de Renfe
Estació de Renfe | Cedida
13 de desembre del 2023
Actualitzat a les 18:38h
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls demana que en l’acord anunciat sobre el traspàs de rodalies des de l’Estat a la Generalitat s’hi inclogui també Valls, l’Alt Camp i la línia R13, entre Lleida i Barcelona Estació de França, operada actualment per Renfe. Aquesta línia hauria de passar a formar part de rodalies de la Generalitat de Catalunya, en els seus Serveis Regionals.

Actualment, la connexió ferroviària entre l’Alt Camp i Barcelona és precària i amb falta de freqüència. El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira demana una optimització de la freqüència ferroviària a l’estat per tal que la línia R13 entri a formar part de rodalies i unes freqüències de trens més dignes que les actuals. «És un tema amb una solució fàcil i gens costosa que només cal voluntat política per solucionar-ho. Tant de bo aquest pacte hi posi remei», diu Rovira.

Afegeix que «si els trens que paren a l’estació de Sant Vicenç, en lloc d’estar aturats esperant l’hora de sortida, anessin fins a Valls i tornessin, les freqüències dels trens s’incrementarien notablement i seria molt beneficiós per l’àrea de Valls i l’Alt Camp».

Des de la Cambra també reclamem que la gestió de rodalies fa temps que representa un greuge comparatiu pel teixit empresarial i social i fa perdre competitivitat a causa de les avaries i retards que pateixen les persones treballadores.

«Esperem que amb el traspàs vinguin les inversions que fa temps que reclamem i que ajudin a millorar la competitivitat de les nostres empreses. Aquest traspàs ha d’anar acompanyat d’inversions al territori que permetin que la nostra demarcació estigui ben connectada amb Barcelona i l’Àrea Metropolitana», conclou Rovira.