La Firagost 2023 anuncia les persones que rebran els porrons commemoratius

El lliurament dels tres porrons es farà el dia 1 d'agost

Imatge de Pérez de Tudela, un dels guardonats
Imatge de Pérez de Tudela, un dels guardonats | Cedida
24 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:15h
La Firagost 2023 tindrà tres porrons commemoratius. Recauran en dues persones rellevants i a un restaurant, per la seva tasca en la promoció, conservació i utilització del porro per beure vins i caves.

El premi a l'Ambaixador del Porró 2023 s'ha atorgat al Sr. Jonathan Nuevo, impulsor del Blog Gastronòmic i el perfil a Instagram i xarxes socials Esmorzars de Forquilla, amb més de 14.000 seguidors. El jurat ha reconegut la tasca de promoció que fa el Sr. Jonathan Nuevo a les seves publicacions al perfil Esmorzars de Forquilla. Sempre fa servir el porró a totes les seves publicacions i imatges. Això l'ha convertit en un dels grans promotors catalans d'aquest art i del fet de beure vi amb porró.

Pel que fa al Restaurant Porronaire d'Honor 2023, el jurat ha decidit atorgar el premi al Restaurant El Vinyet, de Vila-rodona. Aquest restaurant es caracteritza per oferir sempre un porró de vi blanc, negre o un porró de cava a les taules del seu restaurant.

I el títol de Porronaire d'Honor 2023, ha estat concedit a Oriol Pérez de Tudela, persona molt vinculada al món de l'enologia i del vi, i especialment per ser una de les persones impulsores de l'organització del Concurs de beure vi amb porró de la Firagost i per ser un dels conservadors de l'art de saber tastar i beure vi amb porró.

El lliurament dels tres porrons es farà el dia 1 d'agost de 2023, aproximadament a tres quarts de vuit del vespre, en el transcurs del Tast de Vi amb porró, a l'escenari que hi ha al Pati, coincidint amb la inauguració de la Firagost 2023 per part de les autoritats.

Els premis són uns porrons que han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier.