La Fundació Reddis i Fundació La Caixa impulsen la tasca de 7 entitats del Baix Camp

La col·laboració ha permès que diferents projectes socials rebin subvencions per cobrir necessitats bàsiques de la població, promoure l'educació i la cultura, entre d'altres

Set entitats del Baix Camp han rebut subvencions a través de la col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Fundació La Caixa
Set entitats del Baix Camp han rebut subvencions a través de la col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Fundació La Caixa | Cedida
12 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:03h
Diferents projectes socials del territori han sigut subvencionats a través de CaixaBank gràcies a la col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Fundació La Caixa. L’Associació Supera’t, Grans Projectes Solidaris, Fundació Mossèn Bara, Associació Aspercamp, Fundació Josep Pont i Gol, Empenta Cultural i Banc dels Aliments són les entitats beneficiades aquest 2023.

L'objectiu d'aquests ajuts és afavorir el  desenvolupament de projectes de suport  a persones  en  risc  d’exclusió  social que duen a terme diverses entitats de Reus i el Baix Camp. La  Fundació  Privada  Reddis des  dels  seus inicis  treballa  per  ajudar a entitats  de caràcter social. Les sinergies amb “CaixaBank” i la Fundació “la Caixa”, que es va iniciar fa 11 anys, ha permès destinar-hi més recursos. 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de “CaixaBank” pot  fer  costat  a  la  Fundació  “la  Caixa”  en  la  seva  tasca  social,  detectant  les necessitats d'entitats socials locals.

Necessitats bàsiques i atenció

D'aquesta manera, la Fundació Privada Reddis i la Fundació "La Caixa" han contribuït a la tasca del Banc dels Aliments de Reus, que dona resposta alimentària a famílies vulnerables del territori. Ha destinat l’ajut a millorar les seves instal·lacions per tal assegurar la qualitat dels productes  i,  també, a  renovar  part  de  les  zones de treball  funcional.

Han ajudat també la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, que treballa el projecte de la dignificació  dels  espais  d’atenció  integral  en  la  cobertura  de  les  necessitats  bàsiques de 83  famílies, que representen 343 persones beneficiades.

La Fundació Josep Pont i Gol  ha  destinat  l’ajut  al  manteniment  de  les  seves  instal·lacions  i  en  l’adquisició  de  material  que  els  permeti  continuar duent  a  terme  l’atenció educativa integral  destinada a infants i  famílies en situació de vulnerabilitat.

L'Associació Supera't ha estat una de les entitats beneficiades aquest 2023 Foto: Cedida

Suport a les famílies

L’Associació Aspercamp, que  dona  suport  a persones  i  famílies  amb la  síndrome  d’Asperger-TEA, i  que  també  promou la  sensibilització  social de la síndrome, ha creat amb aquesta subvenció el projecte BRICK CLUB.

Es tracta d’un espai  lúdic i terapèutic amb el propòsit de treballar les habilitats sociocomunicatives de persones amb diagnòstic Asperger-TEA  tot treballant amb peces  de Lego.

Per la seva banda, l’Associació Supera’t treballa amb persones amb  trastorn de l’espectre autista i les seves  famílies,  concedeix  beques  a les  famílies  de l’associació  amb l’objectiu  de millorar la  seva  qualitat  de  vida  a  través  de la  pràctica  esportiva.

Impuls a la cultura i la inclusió

El  Festival cultural Accents ha pogut  apropar la  cultura a persones en  risc  d’exclusió  social  a  través  del  projecte  “Apropa  la  Cultura” posant a la seva disposició entrades a preus reduïts, amb la finalitat de fer la cultura més accessible a tothom.

I, finalment, l’Associació Grans Projectes Solidaris ha destinat  l’ajut  a  treballar la  inclusió social  del  col·lectiu  de joves migrants sols, a través de la formació i la inclusió laboral en el projecte de la Food Trukc “La Gantxeta”.

L’entitat també potencia la promoció cultural com a eina d’inclusió en projectes com “El Circ social” i “La Moxiranga”.