La ministra Sánchez posa data a l'inici d'obres de la estació intermodal

La inversió serà superior als 30 milions d'euros i s'espera que rebi 1,8 milions de passatgers l'any

Imatge virtual de l'estació intermodal de Reus - Vila-seca.
Imatge virtual de l'estació intermodal de Reus - Vila-seca. | Cedida
24 de març del 2023
Actualitzat a les 16:46h
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha visitat aquest divendres la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per reafirmar l'avenç del projecte de l'estació intermodal que s'ubicarà als termes municipals de Vila-seca i Reus. En una reunió prèvia amb diverses autoritats de la zona, Sánchez ha destacat que la infraestructura suposarà "una millora substancial de la mobilitat més sostenible".

La previsió és que el projecte es passi a informació pública a finals d'aquest any i es comencin a redactar la resta de projectes vinculats a l'obra. Pel que fa a les obres de construcció, Sánchez s'ha compromès que comencin el 2026 amb un termini d'execució d'entre 18 i 24 mesos.
 

Es preveuen 1,8 milions de passatgers l'any

De moment, s'ha plantejat l'aspecte que tindrà la infraestructura i la ubicació exacta de l'estació, que comptarà amb quatre vies ferroviàries i dues andanes. La ministra ha afirmat que disposen del consens del territori pel que fa a la ubicació de l'estació, la qual s'espera que rebi 1,8 milions de passatgers l'any

Pel que fa a l'anàlisi de demanda, el nombre d'usuaris que es preveu que utilitzin aquestes instal·lacions s'ha incrementat respecte de les primeres estimacions. Segons el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, aquest augment s'explica perquè els primers estudis de previsions "eren molt conservadors".
 

Vila-seca i Reus es feliciten pel pas endavant de la nova estació

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, s'ha mostrat "satisfet" amb l'avenç dels treballs d'aquesta nova infraestructura on coincidiran els serveis de Rodalies, Alta Velocitat i el futur TramCamp.

Per la seva part, la regidora d'Economia de l'Ajuntament Reus, Teresa Pallarès, ha insistit que es tracta d'una reivindicació històrica per fer "viable l'activitat empresarial i de serveis a tots els municipis que volem ser motor d'aquesta àrea metropolitana".