A banda de la vegetació frondosa que ha crescut en aquest temps d'abandonament, des del juliol de 2013, també s'hi poden trobar cartrons, algun matalàs, així com pintades a uns pilars de fusta desgastats. Inicialment pensada com una estructura comercial a la costa tarragonina, l'Ajuntament comandat llavors per Josep Fèlix Ballesteros va decidir tancar-la de manera indefinida per deficiències estructurals.

Algunes persones sense sostre aprofiten que és un espai abandonat per dormir-hi. Foto: Josep M. Llauradó
Més tard, aquestes deficiències es van desmentir i el conseller d'Urbanisme Josep Maria Milà va anunciar un seguit d'intervencions per reobrir l'espai, com ara anivellar l'accés per a discapacitats.
Aquesta inversió estava pendent de l'ajut de l'Estat, que mai no ha arribat, més enllà d'un anunci al 2011 de 100.000 euros que no es va arribar a concretar. Per al govern anterior no va ser una prioritat, però tampoc no ho és per a l'actual. Xavier Puig, regidor d'Urbanisme, va explicar a principis d'any que aquestes obres no entraven en els plans per al 2021 i que possiblement s'ho proposarien per al 2022.
[h3]20 anys des de la inauguració, 8 milions d'euros[/h3]
"Qui dia passa, any empeny": podria ser el lema oficial de Tarragona, especialment pel que fa a equipaments buits. El 30 d'agost de 2001 s'inaugurava, després de tres anys d'obres, la plataforma de ciment de la platja del Miracle. L'anomenat mamotreto va costar 8,4 milions d'euros i durant el període d'exposició pública, l'any 1997, no va rebre cap oposició.
Més tard, quan ja va ser construïda, les terrasses i els establiments comercials i de restauració no van arribar. Ni CiU ni el PSC es van fer responsables del projecte i fins i tot van arribar a votar-ne l'enderroc, al 2014, per després desdir-se'n per l'elevat cost que tenia només tirar-ho a terra.

La part superior de la plataforma del Miracle, abandonada. Foto: Josep M. Llauradó
Les úniques actuacions es van produir al 2019, quan després de diversos robatoris a la platja del Miracle de persones sense sostre que habitaven els mòduls -ara buits- a tocar de la platja l'Ajuntament va decidir tapiar amb maons els seus accessos. Segons el consistori, els atracadors vigilaven les víctimes des de les torretes i promovien actituds incíviques.

Les escales i els accessos a la part superior dels mòduls estan tapiats. Foto: Josep M. Llauradó

L'únic servei en funcionament des de la seva construcció és el de socorrisme, amb la Creu Roja. Foto: Josep M. Llauradó