La Policia Portuària de Tarragona s'integra al sistema de trucades del 112

Els incidents relacionats amb el Port de Tarragona que entrin amb trucades al 112 es derivaran directament a la policia portuària

L'acord té una vigència de quatre anys.
L'acord té una vigència de quatre anys. | TarragonaDigital
12 de desembre del 2023
Actualitzat a les 9:42h
El consellerd'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i el president del Port de Tarragona, Saül Garreta i Puig, han formalitzat la signatura d'un conveni històric entre el Centre d'Atenció de Trucades d'Urgència 112 Catalunya i l'Autoritat Portuària de Tarragona. Aquest acord permetrà la integraciótelemàtica de les trucadesd'emergència de la policiaportuària de Tarragona dins del sistema del 112 de Catalunya.

Amb aquesta integració, la PoliciaPortuària de Tarragona es converteix en part del sistema integral d'emergències del 112, sumant-se a altres cossos i serveis d'emergències i seguretat de Catalunya com els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Cos d'Agents Rurals, el Sistema d'Emergències Mèdiques, la Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona i la Policia Portuària de Barcelona.

Una resposta més eficient

El conveni estipula que el CAT112gestionarà les trucades d'emergència de la ciutadania, derivant les relacionades amb la PoliciaPortuària de Tarragona a aquest cos. Així, es busca una millor coordinació i agilitat en la prestació d'assistència urgent, ja que les trucades seran transferides telemàticament, optimitzant la tramesa d'informació i garantint la integritat de les dades compartides.

La integraciótelemàtica, ja activa des del 2011 en l'àmbit telefònic, representa un avenç significatiu en la gestiód'incidents. L'any 2022, el 112 va gestionar 46trucadesd'incidents relacionats amb la PoliciaPortuària de Tarragona.

Aquest conveni, amb una vigència de quatreanys, estableix una comissió de seguiment amb representants de les dues parts per assegurar el compliment de les obligacions pactades. Aquest pas cap a la integraciótelemàtica reforça la coordinació entre el CAT112 i la PoliciaPortuària de Tarragona, contribuint a una resposta més eficient davant situacions d'emergència a Catalunya.