MaserGrup i Fruselva compren un grup alimentari històric amb producció a Riudoms

La companyia Fruselva retorna amb aquesta adquisició a produir i comercialitzar al Baix Camp

L'empresa Costa Concentrados Levantinos té una planta de producció pròpia a Riudoms
L'empresa Costa Concentrados Levantinos té una planta de producció pròpia a Riudoms | Cedida
21 de desembre del 2023
Actualitzat a les 18:19h
El grup empresarial MaserGrup - Fruselva, amb activitat productiva en els sectors de l’alimentació i les begudes, ha signat recentment un acord d’adquisició i presa de control del grup alimentari Costa Concentrados Levantinos SL, amb planta de producció a Riudoms (Baix Camp).

La companyia, d'origen valencià, va sorgir el 1897 amb l'objectiu de crear un concentrat de xufla únic i, quan el 2002, es va ampliar la línia de negoci cap al sector de l'alimentació, es va instal·lar també al polígon industrial El Prat, a la carretera de Cambrils.

En aquesta planta es fabriquen begudes amb origen vegetal i orxates, d’especialitats ecològiques, sense gluten, i d’una gran especialitat de llets vegetalsplant-based, caldos i sopes. L'acord entre MaserGrup i Fruselva per adquirir-la reforçarà la seva posició en el sector espanyol i europeu, especialment en el private label i el co-manufacturing.

Estratègia de sostenibilitat alimentària

Amb la compra del grup alimentari Costa Concentrados Levantinos, ambdues empreses afegiran a la seva gamma de productes d’alimentació infantil una selecció completa vinculada a l’estratègia de sostenibilitat i la voluntat d’oferir productes accessibles, nutricionals i competitius als consumidors. 

La fàbrica de Riudoms compta amb línies d’envasament industrial Tetra Pak per a llets vegetals, a les quals Fruselva sumarà línies d’envasament pouch per a l’alimentació infantil. Es tracta d'un mercat en auge, impulsat per la creixent consciència sobre salut, sostenibilitat i les preferències dietètiques.

A més, l'adquisició representa el retorn de Fruselva a produir i comercialitzar a Europa -i al Baix Camp-, dos anys després de la venda del seu actiu de la Selva del Camp. La instal·lació del seu nou centre de producció europeu i el centre d’I+D Global demostra l'aposta pel creixement econòmic a Espanya de MaserGrup.

Empreses de referència en el mercat

El grup MaserGrup, fundat el 1997 i presidit per l’industrial Xavier Martínez i Serra, compta amb dues empreses de referència en el sector food&beverage espanyol: Fruselva i Vermuts Miró, el primer productor de vermut espanyol. 

Fruselva, fundada el 2008, té presència majoritària al mercat internacional. Des de les seves fàbriques a Xile i Colòmbia produeix més de 250 milions d’unitats a l’any, que es comercialitzen en 27 països. La companyia té previst tancar l'any amb una facturació superior als 80 MEUR, que augmentaria fins als 120 amb la nova planta a Riudoms.

Costa Concentrados Levantinos és propietària de marques tan reconegudes en el mercat espanyol com Amandín, Costa i Costa Eco. MaserGrup n'adquireix el100% amb la compra, així com la totalitat de Vegemix SL i el 50% de Nutriops SL.