La manifestació ha començat a la plaça Imperial Tarraco i ha acabat a la plaça de la Font, davant del Palau Municipal de l'Ajuntament de Tarragona. Entre els assistents, hi havia majoria de dones joves i estudiants, que han fet vaga a instituts i universitat.
'Fem de la ràbia, revolució', l'eslògan que obrir la marxa
L'eslògan de la pancarta que obria la marxa ha estat 'Fem de la ràbia, revolució' i moltes de les assistents han dut els seus cartells fets a mà amb diferents proclames. Tot i que la manifestació era unitària a nivell territorial, enguany sindicats com CCOO o UGT no hi han participat oficialment, si bé alguns membres hi han estat presents."Ells no han convocat mai vaga. No considerem que siguin aliats de la lluita feminista perquè no li donen la importància que es mereix i mai s'han alineat amb les demandes del moviment feminista anticapitalista", ha explicat Olga, membre de la Plataforma Feminista del Camp.
Amb tot, ha defensat que el seu és un "moviment transinclusiu" i ha alertat que "hi ha una onada reaccionària d'extrema dreta que dona un missatge que es prenen drets als homes", quan el que defensen és "assenyalar privilegis". "Una tasca dels homes feministes és explicar i fer pedagogia que la lluita feminista és pel dret de totes", ha apuntat.
En aquest sentit, ha afegit que volen "girar tot el sistema" i no es conformen "amb reformes parcials". "Parlem d'economia, medi ambient, solidaritat internacional, drets i serveis públics que ens beneficiïn a totes", ha concretat.
Protestes davant la seu de VOX
La marxa ha començat a les dotze del migdia amb la lectura d'un manifest i posteriorment ha anat Rambla Nova amunt fins a la plaça Corsini. Des d'allà s'han dirigit cap al carrer Gasòmetre i s'han aturat davant la seu de VOX, que han escridassat i llançat consignes contra el partit d'extrema dreta. Posteriorment s'han dirigit cap a la plaça de la Font pels carrers Unió, Sant Francesc, August, Sant Agustí i Rambla Vella.Entre les participants hi havia Georgina Albés, que ha assegurat que ve "cada any" per reivindicar-se i lluitar pels seus drets, així com en favor "de la igualtat de tots els gèneres i pels col·lectius vulnerables d'aquesta societat". Amb tot, ha lamentat que la presència d'assistents els darrers anys hagi anat "a la baixa" a la ciutat.
En aquest sentit, ha comentat que "no sé si es posen facilitats a la feina per tenir el dret a vaga", alhora que ha criticat que "hi ha opció de venir al matí o a la tarda" però que l'assistència "depèn de força de voluntat" de cada persona. "Veus que moltes reivindiquen coses per les xarxes socials però després no són aquí", ha finalitzat.