El científic i escriptor Eduard Punset va morir el maig del 2019, fa tot just sis anys, va decidir que les seves restes descansarien en un petit poble de Tarragona, a la comarca del Priorat. Punset, qui va estar exiliat durant vuit anys per la seva afiliació al Partit Comunista, va treballar a la BBC de Londres, va ser ministre d'Adolfo Suárez i va guanyar molta popularitat amb el programa televisiu Redes. Al final de la seva vida, però, va voler "tornar" allà on havia viscut els seus anys d'infantesa i havia après a estimar la natura.
Es tracta de la Vilella Baixa, un municipi amb poc més de 200 habitants, on el pare de Punset va treballar com a metge rural. Entre els punts d'interès, es troba el pont romànic de pedra que el travessa, l'església dedicada a Sant Joan Baptista -que data de mitjan segle XVIII- i, també, el "carrer que No Passa", que és la via més antiga del poble, s'hi accedeix per un llarg porxo, encara conserva restes de la vila medieval que fou en el seu dia i s'anomena així perquè no té sortida. De fet, acaba en una petita plaça i, durant les guerres carlines, en moments de perill, es tancava el portal d'accés perquè servís de punt de defensa, ja que està situat en la part alta del municipi.

- En aquest carrer de la Vilella encara s'observen restes de les construccions medievals.
- S.P
La Vilella Baixa es coneix amb el sobrenom de "la Nova York del Priorat" -invenció de l'escriptor de literatura de viatges Josep Maria Espinàs- arran d'alguns edificis, de set i vuit pisos, que eren poc habituals en l'època en què es van construir. La "verticalitat" de les construccions sobre el barranc d'Escaladei és un dels aspectes que més crida l'atenció entre els visitants al poble, sobretot quan es passeja per la vora del riu. Aquest desnivell en els carrers provoca que el primer i segon pis quedin "amagats" segons des de quina perspectiva es mirin.

- Durant les guerres carlines, es tancava el portal d'accés i el carrer era un lloc de defensa.
- S.P