Noves obres del Corredor Mediterrani al Baix Penedès: actuacions i afectacions

S'implantarà l'ample mixt entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès, mentre que a l'Arboç es construirà un nou pas inferior i dues noves andanes

La circulació de l'R4 entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès patirà afectacions per les obres.
La circulació de l'R4 entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès patirà afectacions per les obres. | Hugo Fernández
11 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:35h

Adif iniciarà el pròxim dilluns 15 de gener el desenvolupament de noves fases de les obres del Corredor Mediterrani a Catalunya, amb la implantació de l'ample mixt entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès. Els treballs consistiran en la instal·lació del tercer carril en aquest trajecte, però també hi haurà actuacions a les estacions del Vendrell, l'Arboç i els Monjos.
 
Així mateix, s'adequarà la configuració de l'esquema de vies a l'Arboç, on les vies generals quedaran emplaçades a l'exterior, habilitant una via d'apartat de 750 metres de longitud, dotada també d'ample mixt a la part central. En aquesta mateixa estació es construirà un nou pas inferior i dues noves andanes. Alhora, s'habilitarà l'accés en ample mixt a una indústria propera.
 
Altres operacions consistiran en l'adequació de la línia aèria de contacte, la instal·lació de nous aparells de via aptes per als dos amples (internacional i ibèric) i l'adaptació dels sistemes de gestió de trànsit i d'equipaments de control de comandament, senyalització i instal·lacions.
 

Afectacions al servei de la línia R4

Aquestes actuacions són incompatibles amb la circulació ferroviària, per la qual cosa Renfe establirà un pla alternatiu de transport per carretera. Entre el dilluns 15 de gener i el divendres 16 d'agost, s'interromprà la circulació ferroviària entre les estacions de Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès els dies feiners entre les 8 i les 19 hores, i entre les 21.30 i les 22.30 hores. Els caps de setmana i festius es manté el servei ferroviari habitual.

Segons ha informat Adif, el servei de transport alternatiu és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Les bicicletes i mascotes estaran subjectes a la normativa de transport per carretera.

Arxivat a