Presenten el programa d'actes de la Setmana de les Capacitats de Valls

Es desenvoluparà entre el 27 de novembre i el 3 de desembre

Presentació de la Setmana de les Capacitats
Presentació de la Setmana de les Capacitats | Albert Oliva
20 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:05h
Valls celebrarà, un any més, la 12a Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l'any 1992 per l'Organització de les Nacions Unides. Amb el lema Jo soc capaç, aquesta iniciativa que impulsen conjuntament entitats i institucions arriba a una nova edició amb un programa setmanal farcit d'esports, tallers, actes culturals i xerrades divulgatives.

La Setmana de les Capacitats, que es desenvoluparà entre el 27 de novembre i el 3 de desembre, compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Xarxa de les Capacitats, l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb diversitat funcional de Valls.

Enguany està organitzada per l'Associació per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, l'Associació Porta Oberta, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, la Fundació Ginac, els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet, la Lliga d'Afectats Reumatològics (Mestral), el Patronat Municipal d'Esports i el Pla d'Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) de l'Ajuntament de Valls.

Cartell oficial

L'alumnat de l'assignatura de Projectes Artístics del Batxillerat Artístic de l'IES Narcís Oller ha dissenyat el cartell oficial de la Setmana de les Capacitats, que s'ha triat d'entre les diverses propostes que han dissenyat els mateixos estudiants. La Setmana de les Capacitats alhora compta amb nombroses entitats i empreses col·laboradores: Agbar, Associació Nidari, Associació Trèvol, CB Valls, Creu Roja, Fundació La Lliga, Fundació Vilaniu, Inclubàsquet, Infinity Dansa, Institut d'Estudis Vallencs, JCA Cinemes, Nàstic, Protecció Civil, Residència Mimara, Residència Santa Teresa i Centre Sensacions.

Tots els actes organitzats al voltant de la Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu apropar el col·lectiu per conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb diversitat funcional a la societat. Per aquest motiu s'han programat activitats destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts, com la jornada "Adapta't a l'esport", on els joves poden viure en primera persona com és practicar un esport com si patissin alguna diversitat funcional.

També es faran tallers de sensibilització anomenats "Invisible" a les escoles de Valls, per a alumnes de tercer i quart de primària, a càrrec del SOI de la Fundació Ginac; i xerrades de sensibilització per als alumnes de 1r, 3r i 4t d'ESO a càrrec del SIEI Narcís Oller.