Revoquen la sentència que obliga a avortar una noia amb discapacitat intel·lectual

El Tribunal de Protecció de Londres havia decidit que «el millor» seria interrompre l’embaràs, però la mare ha guanyat el recurs argumentant que cuidaria de la seva filla i el nadó
La mare d'una noia amb discapacitat intel·lectual guanya el recurs per evitar que obliguin a avortar la seva filla | CatalunyaDiari.cat

 

Una noia amb discapacitat intel·lectual està embarassada de sis mesos. Els metges que segueixen el seu estat van demandar el cas davant el Tribunal de Protecció de Londres (Anglaterra) que, en un primer moment, va sentenciar que devia avortar, ja que «seria el millor per ella» tenint en compte que necessita atenció continuada. Tanmateix, la seva família va presentar un recurs i, finalment, la mare de la jove ha guanyat, argumentant que cuidaria de la seva filla i el nadó.

 

Mentalitat d’una nena de sis anys i atenció continuada

La noia és de Londres, té vint anys i està en la setmana 22 del seu embaràs, segons han informat diversos mitjans de comunicació del Regne Unit. El possible problema en el seu cas és que té discapacitat intel·lectual i la seva edat mental és d’entre sis i nou anys, com la d’una nena de primària, però també té un trastorn d’aprenentatge sever i un trastorn de l’estat d’ànim. En aquest sentit, els metges del Servei Nacional de Salut que l’atenen van expressar la seva preocupació davant el jutjat, ja que la jove necessita atenció continuada.

 

Per la seva part, dos psiquiatres i un obstetre van creure que la millor opció era interrompre l’embaràs, ja que consideraven que existia un risc per a la salut psíquica de la noia i, a més, el seu comportament podria ser un risc per al nadó. Per tant, la setmana passada, la jutgessa Nathalie Lieven va decidir que devia avortar: «Soc molt conscient que el fet que l'Estat ordeni a una dona que avorti encara que no vulgui és d'una immensa intrusió. He d'actuar pensant en el benefici dels seus interessos». Però considera que la noia no entén realment la situació: «Creu que li agradaria tenir un nadó de la mateixa manera que li agradaria tenir una nina bonica».

 

 

La fe catòlica de la mare no accepta l’avortament

La mare de la noia va apel·lar la sentència perquè la fe catòlica que sent li impedeix permetre l’avortament. A més a més, la dona va assegurar que podia tenir cura de la seva filla i del nadó i la defensa també va comptar amb un dels treballadors socials que treballen amb la noia. Finalment, doncs, el Tribunal d’Apel·lació ha revocat la sentència aquest dilluns, qualificant-la d’«errònia» i acceptant que la mare es faci càrrec de tots dos i que els serveis socials donin suport a la família.

 

Cal destacar també, que les autoritats angleses estan investigant aquest cas per determinar l'origen d'aquest embaràs, ja que no si la noia amb discapacitat intel·lectual va consentir la relació i tampoc queda clar qui és el pare del nadó que està esperant. 

 

La primera sentència ha provocat que organitzacions catòliques i antiavortistes del Regne Unit reaccionin en contra. Per exemple, bisbe de la diòcesi catòlica de Westminster, John Sherrington ha afirmat: «Forçar una dona a avortar contra la seva voluntat i la de la seva família viola els seus drets humans i el dret del fetus a la seva vida en una família que s'ha compromès a cuidar aquest nen».

 

També et pot interessar...