Salou transforma onze parcs i places amb una inversió de més de dos milions d'euros

Les obres tenen l'objectiu d'adaptar els espais per fer-los més sostenibles i duraran uns set mesos

Algunes de les obres ja han començat a Salou.
Algunes de les obres ja han començat a Salou. | Ajuntament de Salou
16 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:54h

L'Ajuntament de Salou ha posat en marxa un projecte de remodelació per a 11places i parcs del municipi, amb l'objectiu de fer-los més sostenibles i adaptats al canviclimàtic. Finançat pel programa NextGeneration de la Unió Europea, que cobreix la meitat del pressupost total de 2.259.076,79 euros (IVA inclòs), el projecte es divideix en duesparts, amb empreses diferents responsables de cadascuna: ExcavacionsGassó SL pel primer lot i Roexca SL pel segon.

El primer grup de places inclou la Província, la Pau, Andalusia, SantJordi, i el Parc de ManelAlbinyana. El segon grup incorpora la plaça Coronad'Aragó, CalaCrancs, la Sardana, LouisBraille, i els parcs de les Pedreres i del Mirador.

Cada intervenció està adaptada a les necessitats específiques de cada espai, amb la incorporació de pecesartístiques en cinc dels espais renovats per afegir valorcultural al projecte.

Els criteris de les intervencions són variats: es plantarà més vegetació i àrees d'ombra en zones desproveïdes, es restauraran fonts obsoletes o danyades, es milloraran les zonesd'ociinfantil i es fomentaran espais per a la interacciósocial. A més, es potenciaran les àreesverdes com el Parc del Mirador i el de Les Pedreres, millorant-ne l'accessibilitat i creant espais per al descans.

El segon lot ja ha començat amb la plaça de la Coronad'Aragó, i les obres a la plaça de Cala Crancs començaran aviat. Pel primer lot, les obres han començat a les places d'Andalusia i de la Província. Amb una durada prevista de setmesos, s'ha planificat l'execució dels treballs per minimitzar les molèsties als veïns.