TarragonaDigital.com inicia una nova etapa amb Nació

Grup Edicions de Premsa Local adquireix TarragonaDigital.com, reforçant així la seva posició a la demarcació de Tarragona

10 de gener del 2023
Actualitzat el 16 de febrer a les 14:03h

Any nou, vida nova. TarragonaDigital.com engega una nova etapa aquest 2023 i ho fa amb el grup editor de Nació, un dels principals grups periodístics de l'ecosistema mediàtic català, el qual compta amb 23 capçaleres i edicions locals distribuïdes per tot el país, 3 milions d'usuaris únics mensuals i més de 2 milions de seguidors a les xarxes socials.

 

Amb aquesta adquisició, Grup Edicions de Premsa Local —propietària de les societats editores de Nació, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa, entre d'altres—, referma la seva aposta per la premsa local i de proximitat, i és que a més a més de l'adquisició de TarragonaDigital.com, també se suma al projecte la capçalera Aguaita.cat, el diari digital de referència a les Terres de l'Ebre.

 

El conseller delegat del Grup i nou editor d'ambdós digitals, el periodista Marc Basté, explica que «és una doble incorporació de la qual estic molt convençut: reforça la nostra posició a les comarques tarragonines i ebrenques, i suposa un pas també des del punt de vista empresarial cap a una organització de les edicions locals amb més lògica de negoci». 

 

Nova etapa a TarragonaDigital

TarragonaDigital.com inicia una nova etapa amb l'objectiu de recuperar la visió periodística que va dur la capçalera a ser líder indiscutible durant anys a la demarcació de Tarragona, no només marcant l'agenda comunicativa, sinó també innovant tecnològicament i acostant-se als lectors de la manera més natural en aquest moment conjuntural.

 

Després d'un període d'incertesa, marcat per la pandèmia de la Covid-19, la capçalera torna a afrontar els reptes dels pròxims anys amb optimisme. La redacció formada per Jordi Olària, Antonio Ramos, Albert Oliva, Joan Alfons López, Marc Guitart i Laia Solanellas, s'integrarà a l'estructura de capçaleres locals del Grup, sota la plataforma editorial comuna, tot i que treballarà de forma autònoma. 

 

Tot l'equip emprèn aquest moment amb molta il·lusió per retornar a la capçalera el dinamisme i la innovació que la caracteritzen, així com continuar exercint d'altaveu de la segona àrea metropolitana de Catalunya, amb una aposta decidida per la informació comarcal i local com un dels pilars del diari, i reprendre la funció d'esdevenir un element de cohesió territorial.

 

De fet, aquest ha estat el 'leitmotiv' de la capçalera d'ençà que l'any 2009 va iniciar el seu camí amb el nom de delCamp.cat. El diari digital creat per Guillem Ramos i Sergi Zorrilla va ser pioner a les comarques tarragonines i va anar evolucionant i creixent de la mà dels seus lectors, passant per diverses etapes —en una d'elles operant amb una plataforma comuna amb Nació—, fins a transformar-se en TarragonaDigital.com, moment en què va assolir el lideratge a la demarcació de Tarragona, tant en audiència com a les xarxes socials.

 

Aguaita.cat també se suma al projecte de Nació

Pel que fa a la capçalera Aguaita.cat, fundada per les periodistes Sofia Cabanes i Sílvia Berbís, també se sumen al projecte de Nació, refermant el seu lideratge a les Terres de l'Ebre, amb una comunitat sòlida al voltant dels 70.000 usuaris únics mensuals de mitjana. 

 

Aguaita.cat ja operava amb la tecnologia i el servidor de Nació i mantindrà l'equip editorial, format per la mateixa Sílvia Berbís, que en serà la responsable, i per Sílvia Altadill. La part administrativa i comercial, per la seva banda, quedarà integrada a l'estructura del grup i es gestionarà des de Nació. 

 

Una altra de les novetats, a banda de la integració de les noves capçaleres, és la incorporació de Noemí Gay, una professional de la publicitat amb una llarga trajectòria en mitjans digitals que es farà càrrec de la gestió comercial de les capçaleres del grup a l'àrea de Tarragona i Terres de l'Ebre, incloent-hi Aguaita.cat i Tarragonadigital.com, a més de les edicions locals de Nació i dels clients locals de l'edició nacional.