Testegen un nou asfalt sostenible creat a la URV en una carretera la Secuita

El paviment ha estat desenvolupat per un grup de recerca de la URV

El paviment s'aplicarà en un tram per comprovar la seva eficàcia.
El paviment s'aplicarà en un tram per comprovar la seva eficàcia. | TarragonaDigital
07 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:21h
La Diputació de Tarragona posa a prova un nou pavimentasfàltic més sostenible en un segment de 400 metres de la carretera TP-2031, de la seva propietat, al municipi de la Secuita, al Tarragonès.

Aquest nou material, desenvolupat per un grup de recerca de la URV, es basa en l'ús de líquids iònics i agents fotocatalítics per millorar la durabilitat del ferm, la seva capacitat d'autoregeneració i reduir el consumenergètic durant el procés de formació.

Segons l'ens provincial, la seva producció i aplicació a temperatures més baixes que les habituals permeten reduir les emissions de CO2 i el seu impacteambiental. Aquesta prova s'emmarca dins del projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) de la Diputació, anomenat 'Cuidem el que ens uneix'.

Reducció de l'impacte ambiental


L'empresa Sorigué, amb la qual la URV té un acord en el marc d'aquest projecte de col·laboració, és l'encarregada de fabricar el betum i la mescla d'asfalt que s'aplicarà en aquesta nova prova.

Aquesta prova afectarà dues seccions del tram de 400metres: una de 2.600 metres quadrats que servirà com a àrea de prova per al nou paviment, i una altra de 1.300 metres quadrats amb paviment convencional, destinada a fins de control i comparació.