UGT carrega contra l'alcalde Ricomà pel contracte de la brossa: «Decebuts i traïts»

El sindicat assegura que el nou plec de condicions no garanteix les condicions laborals dels treballadors

26 de gener del 2023

El sindicat UGT Tarragona ha carregat durament contra l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, pel contracte de la brossa, assegurant que se senten «decebuts i traïts». En aquest sentit, han lamentat que després que la primera licitació quedés deserta no s'hagi obert un període d'anàlisis per evitar que en un segon intent cap empresa presenti oferta.

 

UGT ha denunciat que el govern Ricomà s'hagi dedicat les darreres setmanes a «posar-se en contacte amb empreses per a demanar que es presentin a la nova licitació i que ja se solucionaran els problemes sobre la marxa». Així mateix, han afirmat que en el nou plec de condicions «han aplicat les millors receptes d'enginyeria financera, posant pegats, per treure'l de nou a concurs a marxes forçades».

 

El sindicat ha assenyalat que «no volem que es presentin empreses convidades a fer el que sigui amb la condició de salvar la situació a Ricomà i al seu govern». Alhora, han assegurat que «no acceptarem que se'ns condemni a 10 anys de condicions indignes en la neteja urbana perquè Ricomà no s'atreveix a posar ordre en els responsables de l'àrea».

 

«Ricomà menteix quan diu que amb el nou contracte les nostres condicions laborals estan garantides»

En el seu comunicat, UGT ha manifestat que «Ricomà menteix quan diu que amb el nou contracte les nostres condicions laborals estan garantides». Segons el sindicat, «cap empresa apujarà un cèntim el nostre conveni si té pèrdues en el contracte. És mentida que el plec de condicions asseguri cap pujada salarial».

 

En aquest sentit, han desafiat l'alcalde que faci signar a les empreses que concursin un compromís perquè es tingui en compte en el plec de condicions un mecanisme que contempli la no pèrdua de poder adquisitiu i drets laborals dels treballadors.