Valls farà rogatives a la Mare de Déu del Lledó per demanar la pluja

Es tracta d'un ritual àmpliament documentat, segles enrere, a la capital de l'Alt Camp

Imatge de la Mare de Déu del Lledó en la professó de 2016
Imatge de la Mare de Déu del Lledó en la professó de 2016 | Cedida
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:13h
Valls farà rogatives a la Mare de Déu del Lledó per demanar el do de la pluja. El Consell Parroquial del Santuari ha pres la decisió davant de l'episodi de sequera que viu el país des de fa molts mesos. Es tracta d'un ritual àmpliament documentat des de fa segles a la capital de l'Alt Camp, pel fet que aquesta imatge mariana vallenca és advocada contra la sequera i la falta d'aigua que pateixen els camps. 

Les rogatives tindran lloc els dies 16, 17 i 18 de juny. El primer dia, la imatge serà baixada del cambril i s'entronitzarà al presbiteri, per tal que els vallencs i vallenques puguin venerar-la de més a prop. Cada dia, a les 20.00 h, es durà a terme la missa amb les corresponents pregàries per demanar la intercessió de Maria del Lledó en aquest episodi de sequera.

El santuari romandrà obert tots els dies, matí i tarda, per tal que la ciutadania pugui fer ofrenes de llantions.

El dia 25 de juny al migdia, l'últim dia de la Festa Major de Sant Joan, coincidint amb l'ofici del Vot del Poble, la imatge serà retornada al seu cambril amb el cant dels goigs.

Tot just farà 100 anys, el 1924, es va dur a terme una de les últimes rogatives per demanar pluja. En aquella ocasió, la imatge va sortir en professó pels carrers de la ciutat, igual que l'any 2016, amb motiu del 50è aniversari de la coronació canònica de la Mare de Déu i els 650 anys de la seva troballa.