Els Jutjats del Vendrell.

Repliquen que l'agressió a una noia al Vendrell va ser una baralla entre menors sense connotacions polítiques

Citen a declarar la menor que va posar la denúncia i un dels suposats atacants

Dues persones involucrades en els fets del passat divendres 28 d'agost al Vendrellen què una noia va denunciar que va ser agredida per un grup de persones— han anat a declarar aquest dilluns al matí als Jutjats del Vendrell. Es tracta de la noia de quinze anys que va denunciar l'agressió i d'un dels suposats atacants, un noi de dinou anys.

La noia que va posar la denúncia és la filla del líder del partit Som Identitaris (SOMI) al Vendrell, Israel Carrión, que va emetre un comunicat el dissabte atribuint els fets a una agressió «per motius d'odi» perpetrada per un grup de joves «d'extrema esquerra». Els denunciats, però, neguen aquestes acusacions, i asseguren que el que va passar el divendres va ser «una baralla entre dos grups de noies menors d'edat».

 

Desmenteixen cap motiu polític

Als jutjats del Vendrell també s'han desplaçat aquest matí les quatre noies menors d'edat que van ser identificades pels Mossos d'Esquadra el passat divendres com a suposades agressores. Totes són de Barcelona, tot i que tenen amistats al Vendrell. La familiar d'una d'elles —que ha preferit mantenir l'anonimat— ha assegurat a aquest diari que desconeixen la vinculació política de la denunciant, i asseguren que tot plegat va ser «una baralla entre noies menors d'edat», en la qual hi va haver agressions per les dues bandes.  

Com que les quatre noies denunciades són menors, el cas s'investigarà a la Fiscalia de Menors de Tarragona. L'únic que havia de declarar aquest dilluns era un noi de dinou anys que és parella d'una de les noies, tot i que el grup assegura que no va prendre part en la trifulga. De fet, els Mossos d'Esquadra han confirmat a aquest mitjà que, quan van rebre l'avís, van desplaçar-se a la Rambla i van identificar només quatre persones, totes menors d'edat. 

La manifestació del 18 d'agost

Els relats de les dues bandes no poden ser més divergents. Israel Carrión, pare de la denunciant, ha vinculat l'atac a grups d'extrema esquerra, i ha assegurat que buscaven la seva filla des del dia de la manifestació que el seu partit va fer al centre del Vendrell.

Carrión dona a entendre que els suposats atacants havien estat a la contramanifestació antifeixista, i que, des d'aleshores, «perseguien a la meva filla i l'havien amenaçat». També ha fet referència a unes declaracions que el regidor de Som Poble Josep Mañé va fer aquell dia, i que creuen que podrien haver motivat l'atac, tot i admetre que no té cap prova d'aquesta vinculació.

Però des de l'altra banda es mostren sorpresos per aquestes acusacions. Asseguren que no van anar a la contramanifestació del 18-A —de fet, afirmen que ni sabien que va tenir lloc aquest acte— i que no coneixen cap regidor ni partit polític del Vendrell. Afegeixen que les imatges de les càmeres de seguretat de l'estació de tren del Vendrell corroboraran la seva versió. Des de SOMI, per la seva banda, demanen una ordre d'allunyament contra els denunciats. 


Comentaris