Primera reacció d’Ercros als escorcolls: defensa la legalitat dels dipòsits a la fàbrica de Vila-seca

La companyia assegura que té tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat en regla
La investigació dels Mossos podria estar relacionada amb les esferes d'emmagatzematge d'Ercros. | Àngel Ullate

L'empresa Ercros ha emès un comunicat on nega que hi hagi irregularitats en els dipòsits que té a la seva fàbrica del polígon sud a Vila-seca. Aquests dipòsits en forma d'esferes, instal·lats a la planta de Vila-seca II, serien el motiu pel qual els Mossos d'Esquadra han engegat una investigació amb escorcolls a les seus d'Ercros i a l'Ajuntament de Vila-seca.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Ercros assegura que disposa de tots els permisos, autoritzacions i estudis de seguretat

Des de la companyia asseguren que «les esferes d'emmagatzematge del seu centre de producció de Vila-seca II, igual que totes les seves instal·lacions, disposen de tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat preceptius».

Així mateix, Ercros assegura que no coneix l'origen de les actuacions judicials en curs, però que hi està col·laborant «plenament». En aquest sentit, l'empresa química mostra el seu convenciment que durant aquesta investigació «quedarà acreditat que totes les seves instal·lacions compleixen amb la legislació que li és d'aplicació».

Els Mossos segueixen registrant l'Ajuntament de Vila-seca cinc hores després

Mentrestant,  l'Àrea d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona i la Unitat Central d'Informació Forense del Cos dels Mossos d'Esquadra continua amb l'escorcoll que ha posat en marxa a l'Ajuntament de Vila-seca cap a les 10 del matí.

"🚔AQUESTA NIT: Tornen a destrossar 2 centres escolars al Baix Penedès" "❗ ÚLTIMA HORA: Una empresa de Vila-seca provoca escorcolls a l’Ajuntament"