Torna a casa de la seva mare i aquesta el delata: detingut un maltractador fugitiu a Benicarló

L'home estava desaparegut des de l'any 2016
El presumpte autor ha sigut detingut 4 anys després dels fets | Pixabay

La Gu√†rdia Civil de Benicarl√≥, a la comarca del Baix Maestrat (Castell√≥), va iniciar la seva actuaci√≥ quan una dona es va presentar a les depend√®ncies oficials demanant ajuda. Segons informa 'Ebre Digital', la dona va informar que el seu fill, que portava des del 2016 fora de casa, havia tornat i tenia causes pendents amb la just√≠cia. Alhora, l'home no volia abandonar la casa i, segons la dona, segurament portava una arma blanca per a evitar la seva possible detenci√≥. 

Els agents sabien que la dona vivia amb altres familiars i que, en altres ocasions, havia patit agressions per part del seu fill. Fins i tot, tenia diferents ordres de protecci√≥ que el suposat autor va infringir repetides voltes. Per aix√≤, davant les seves actituds, el Jutjat de Vinar√≤s, localitat de la mateixa comarca, va decretar el 2017 la seva b√ļsqueda, detenci√≥ i ingr√©s a la pres√≥. El presumpte autor, que era coneixedor d'aquesta sent√®ncia, va fugir de Benicarl√≥. 

A m√©s, a l'individu li consten des de l'any 2010 fins al 2015, diferents detencions per delicte de conducci√≥ per p√®rdua de vig√®ncia del perm√≠s de conduir, delicte d‚Äôamenaces, delicte d‚Äôatemptat contra els agents de l'autoritat, delicte de cultiu i elaboraci√≥ de drogues, delicte de lesions, delicte de maltractaments en l‚Äô√†mbit familiar i delicte de trencament de condemna.

D'aquesta manera, la Gu√†rdia Civil va establir r√†pidament un dispositiu de recerca de l'home, que va ser trobat fora de la casa familiar i que va intentar fugir escalant la tanca de l'habitatge cap a una zona a on hi havia arbres fruiters. Finalment, els agents van procedir a la detenci√≥. L‚Äôoperatiu ha comptat amb la participaci√≥ d‚Äôagents pertanyents al Lloc Principal de Benicarl√≥, Posat d‚ÄôAlcal√† de Xivert-Alcossebre, Posat de Pen√≠scola i Policia Local de Benicarl√≥.

El detingut, de 29 anys, juntament amb les dilig√®ncies instru√Įdes, ha passat a disposici√≥ del Jutjat de Primera Inst√†ncia i Instrucci√≥ n√ļm. 4 que ha decretat el seu ingr√©s en pres√≥.

També pots llegir

"ūüíįLa important factura que deixa a Tarragona el temporal Gl√≤ria amb diverses destrosses" "ūüĒīATENCI√ď: Desagradable sorpresa aquest mat√≠ als vehicles i oficines de Correus a TGN"