S'incendien unes piles de biomassa al Port de Tarragona a causa del vent

El foc ha obligat a activar el Pla d'Autoprotecció del port i el personal d'algunes oficines i naus ha estat desallotjat
L'incendi de les piles de biomassa al Port de Tarragona | M.B.

Les fortes ratxes de vent ja han provocat més d'un incident la nit i matí d'aquest divendres, 25 de setembre, com les planxes metàl·liques que han saltat del sostre del pavelló del Serrallo de Tarragona, o més d'un arbre que ha caigut a la via pública. A mig matí, però, el vent ha provocat un altre incident, aquesta vegada a les instal·lacions del Port de Tarragona, on s'han incendiat unes piles de biomassa.

Segons ha informat el Port de Tarragona, les fortes ratxes de vent han provocat que s'encenguessin unes piles de biomassa que estaven al moll, esperant a ser carregades a un vaixell. L'incendi ha provocat una gran columna de fum visible des de diversos punts de la ciutat i que ha generat molta expectació entre els ciutadans.

Al lloc de l'incendi hi treballen un total de vuit dotacions, entre els Bombers de la Generalitat i els Bombers del Port de Tarragona, que en aquests moments estan remullant les piles d'estelles de fusta. A causa de l'incident, s'ha activat el Pla d'Autoprotecció (PAU) del Port en nivell 1.

A causa de l'efecte del fum, el personal d'algunes oficines i naus adjacents ha estat desallotjat preventivament. El foc afecta a l'estella de fusta dipositada als molls a l'aire lliure. La càrrega està sent remoguda amb maquinària i no se senyala la presència de materials perillosos en aquesta zona del port, segons fonts oficials.

"Imatges: El fort vent provoca danys al pavelló del Serrallo" "Macrooperatiu de la Guàrdia Civil amb 600 implicats a TGN i altres punts de l'Estat"