Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

Quatre agents dels Mossos d'Esquadra, acusats de tortures, absolts per l'Audiència de Tarragona

Els fets es remuntel l'any 2010 al municipi de Torredembarra

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El cas de quatre mossos  acusats de tortures l'any 2010 a Torredembarra  ha arribat a la fi. L'Audiència de Tarragona els ha absolt  per falta de proves de càrrec, ja que el denunciant no els va identificar en la roda de reconeixement ni va aportar un suposat testimoni.

Colpejat, encanonat i amenaçat

Un robatori  a finals de juny al municipi de Torredembarra  va desencadenar tots els fets. El presumpte torturat va entrar a robar al domicili d'una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra del municipi del Baix Gaià, d'on es van endur una placa policial i la clau d'un armer.

Segons les declaracions del denunciant, dos dels agents el van citar i, un cop al cotxe d'ells, el van portar fins a un terreny on no hi havia ningú, però després van arribar una parella d'agents més. El presumpte torturat explica que tres d'ells el van assetjar, colpejar, encanonar  i amenaçar  d'arruïnar-li la vida. Hores després, va marxar del lloc i es va trobar un amic seu, anomenat Mohamed, a qui va explicar-li els fets i va ser l'encarregat de portar-lo fins a casa seva.

Absolts per diverses errades del denunciant

En una roda de reconeixement l'any 2015, el jutge va tancar la instrucció i va imputar  un agent  per un delicte de tortures  i un altre contra la integritatmoral, ja que va ser identificat per l'agredit.

Ara, però, amb la sentència ferma s'absol els quatre acusats perquè el denunciant va errar repetidament en les rodes de reconeixement, a més, no presentava lesions físiques ni seqüeles psicològiques i tampoc es va aportar el testimoni d'en Mohamed.

A més, a l'advocada de la Generalitat se li retreu la seva «doble condició» com a lletrada de l'administració i dels acusats i que proporcionés, sense que ho sàpiguen els seus clients, informació a la Divisió d'Afers Interns (DIA) dels Mossos d'Esquadra. A més, la sala considera que la DIA, com a policia judicial, podia accedir a la informació que li proporcionava l'advocada de la Generalitat en qualsevol dels casos.