Decomissen 380 quilos de llentiscle recol·lectat al Perelló per sis veïns de Reus

És la tercera actuació de la Guàrdia Civil a la zona en menys de 10 dies
La Guàrdia Civil i la Policia Local de l'Ametlla van enxampar un vehicle amb 380 quilos de llentiscle | Guàrdia Civil

 

Quart cas de robatori de llentiscle a les comarques de Tarragona en menys d'un mes i el tercer en menys de 10 dies. La Guàrdia Civil i la Policia Local de l'Ametlla de Mar han confiscat, de nou, 380 quilos de llentiscle que havien sigut recol·lectats en diferents paratges naturals del terme municipal del Perelló, al Baix Ebre. Aquesta vegada els autors del robatori han sigut, altre cop, un grup de veïns de Reus.

 

Fa setmanes que ens municipals, propietaris forestals i societat en general van alertar la Guàrdia Civil que s'estava produint una recol·lecció indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents boscos de la demarcació de Tarragona. De fet, la setmana passada ja van enxampar cinc veïns de Reus que havien furtat 111 quilos de llentiscle, també al terme municipal del Perelló. Pocs dies abans, la Policia Local de Calafell decomissava diverses plantes de llentiscle a la zona de Mas Romeu. El passat 31 de gener, la Guàrdia Civil enxampava a Tortosa diversos individus, també veïns de Reus, que havien sostret una gran quantitat de rams de llentiscle salvatge.

 

Un grup de veïns de Reus va collir el llentiscle sense autorització | Guàrdia Civil

 

Els denunciats, sis veïns de Reus

El darrer cas va tenir lloc aquest dijous, 20 de febrer, quan els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de l'Ametlla de Mar estaven practicant un punt de verificació a l'N-340 en aquest municipi, quan van veure que un vehicle que s'aproximava cap a ells estava fent moviments estranys. Per això, els agents van indicar al vehicle que s'aturés. Van comprovar que al vehicle hi viatjaven sis persones i que a la part posterior estava plena de farcells de llentiscle.

 

La policia va identificar els ocupants i els van demanar algun tipus d'autorització mediambiental per recol·lectar llentiscle. Els detinguts, però, van manifestar que no tenien cap autorització. A més, algun d'ells es trobava en situació irregular a l'Estat. A continuació, els 380 quilos de llentiscle van ser dipositats a la deixalleria municipal de l'Ametlla de Mar. La Guàrdia Civil va formular sis denúncies per recol·lecció de llentiscle sense autorització, i quatre denúncies a la Llei d'Estrangeria.

 

En els darrers mesos s'han incrementat els casos d'espoli de llentiscle. Grups de persones el recol·lecten sense permís, en fan rams i després els comercialitzen per a usos ornamentals. S'exporta, principalment, en països del nord d'Europa, com ara els Països Baixos.

Més notícies de la categoria Successos