La urbanització d'Els Boscos de Tarragona pateix quatre robatoris en 15 dies

Els veïns recuperen la figura del sometent |Insten l'Ajuntament a instal·lar càmeres als accessos de les urbanitzacions de Llevant
Vista aèria de la urbanització Els Boscos de Tarragona | Google Maps

Uns lladres van entrar a robar i van destrossar la casa a una família a la urbanització Els Boscos, a Tarragona, mentre la família era de viatge. Segons relata el 'Diari de Tarragona', durant el pont del Pilar una família va decidir viatjar fins a Andorra per passar allà el cap de setmana. Quan ja eren allà, van rebre una trucada i van haver de tornar. Havien entrat a robar al seu xalet.


Els lladres van arrancar l'alarma i van endur-se un ordinador de la filla gran i les joies de la mare. El pitjor, que van deixar la casa cap per avall, «irreconeixible». Els lladres van entrar fent servir una finestra i un d'ells va quedar malferit en intentar entrar, i va deixar un rastre de sang a la paret.


Segons explica el president de l'Associació de Veïns Els Boscos de TarragonaJosep Solé, en els últims 15 dies la urbanització ha patit fins a quatre robatoris. Solé assegura que «per als lladres és més fàcil entrar en un xalet d'aquestes característiques que en un pis al centre».


L'associació recomana als propietaris instal·lar alarmes també a l'exterior de les cases, ja que molts només les tenen a dins i facilita als lladres entrar per una porta o finestra del darrere. La urbanització es mostra bastant indignada, perquè tot i l'augment de presència policial, es viu una sensació d'inseguretat imperant.

Recuperació de la figura del sometent

Els veïns d'Els Boscos de Tarragona han adoptat una sèrie de mesures de protecció col·lectiva, com la creació d'un grup de 'Whatsapp' per alertar de qualsevol moviment estrany, o la recuperació de la figura del sometent, un grup de veïns que patrullen el barri a la nit. «Fa un any ja vam implementar aquesta mesura i va donar bons resultats», explica Solé.


Malgrat tot, els residents de la urbanització opinen que la solució definitiva seria que l'Ajuntament de Tarragona instal·lés les càmeres de vigilància als accessos a les urbanitzacions de Llevant, ja que, segons asseguren, ja es van instal·lar al Barri del Port i està donant resultats excel·lents.


El consistori, per la seva banda, assegura que té el problema present i hi treballa per trobar una solució com més aviat millor, com incorporar una partida per implementar un sistema de videovigilància als comptes del 2021.

"Una lladre amb 'mala sort': L'enxampen a Creixell quan acaba de robar" "Matinada calenta a Tarragona: Els Bombers actuen en diversos incendis a la ciutat"