Els passatgers atrapats a l'R14, evacuats després de 5 hores

S'ha necessitat ajuda externa dels Bombers per treure'ls del tren i acompanyar-los fins a una carretera pròxima
Un tren de Rodalies, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

ACTUALITZACIÓ 15/11/19 - 07.15 h

Als voltants de dos quarts d'onze de la nit, Rodalies ha informat que els passatgers, després de 5 hores, han estat evacuats del comboi que s'ha quedat aturat entre La Plana i Alcover. S'ha necessitat ajuda externa dels Bombers de la Generalitat per evacuar-los del tren i anar fins a una carretera pròxima del punt en què s'ha quedat aturat el comboi. Des d'aquest punt han disposat d'un servei alternatiu per carretera i continuar el viatge

 

 

Així mateix, el primer tren de l'R14 que ha sortit aquest matí des de Lleida en direcció Barcelona ha efectuat sortida des d'Alcover a les 07.28. També s'ha establert un servei de transport alternatiu per carretera pels viatgers d'aquest tren, ja que encara existia la incidència a les instal·lacions que afectaven el subministrament elèctric. Fins a tres quarts de set del matí, Rodalies no ha informat que hi havia normalitat en el servei.

 

NOTÍCIA 14/11/19 - 20.50 h

Una trentena de persones estan atrapades des de les cinc de la tarda en un tren a Alcover (Alt Camp) a causa d'una avaria de catenària, segons ha informat Renfe. La fallada elèctrica interromp la circulació de combois entre la Plana de Picamoixons i Reus. Tècnics d'Adif s'han desplaçat al punt de la incidència per avaluar i reparar l'avaria. En paral·lel, un parell de dotacions de Bombers també s'hi han adreçat, per determinar junt als tècnics d'Adif si és millor evacuar els passatgers atrapats o bé enviar una locomotora dièsel al punt on el tren ha quedat aturat per remolcar-lo fins a una estació. De moment, els Bombers indiquen que els vagons han quedat en una zona d'accés difícil.