Imatge d'una bomba

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarragona

La troballa obliga a tallar un tram de la platja Llarga aquest dimecres al matí

L'aparició d'una petita bomba de la Guerra Civil a la platja Llarga de Tarragona ha obligat a acordonar i tancar una part de l'espai des d'aquest dimecres al matí. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, un banyista ha trobat l'explosiu —una granada— davant el Càmping Las Palmeras a primera hora del matí.

Les autoritats de la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i la Guàrdia Civil s'han desplaçat ràpidament al lloc dels fets, i professionals d'aquest darrer cos ja treballen per desactivar-la seguint amb els protocols habituals en aquests casos. Tan bon punt es garanteixi que no existeix cap risc, es reobrirà de nou la platja Llarga en la seva totalitat.

La segona bomba de la Guerra Civil que apareix a la platja de Tarragona aquest estiu

L'aparició d'un nou artefacte explosiu a la costa de Tarragona no és un fet inèdit. De fet, poc després de Sant Joan, ja va aparèixer una altra bomba sense detonar de finals dels anys '30 a la platja de l'Arrabassada, després que uns infants que jugaven a la sorra descobrissin la bomba a pocs metres de l'aigua.

També seguint fil per randa el protocol establert per a aquests casos, efectius dels Tedax van detonar-la pocs minuts després sense cap mena d'incident, i la platja va poder reobrir a la ciutadania tan bon punt es va eliminar el risc i els professionals es van poder desfer de l'explosiu.