Vídeo: «He agafat els quatre fills i hem marxat com hem pogut a través del fum»

Els veïns del pis del Vendrell on ha mort un home per una explosió de gas relaten com han viscut el succés

El pis superior també ha quedat en mal estat.
El pis superior també ha quedat en mal estat. | ACN / Gemma Sánchez
09 de març del 2023
Actualitzat a les 12:14h
Faltaven quinze minuts per la mitjanit quan la família de l'Alami Saemu ha sentit una forta explosió que els ha despertat. Ràpidament, han sentit olor de cremat i han vist que al pis de sota hi havia flames. Quan han obert la porta de casa han constatat que l'escala estava plena de fum.
 


"L'únic que hem pensat la meva dona i jo és que havíem de treure ràpidament els nostres quatre fills a través del fum", explica Saemu a TarragonaDigital. Ells són la família que vivien a sobre del pis del carrer Jaume Marcé del Vendrell on s'ha produït una explosió i un incendi que han provocat la mort d'un home de 92 anys.

L'home era el seu veí, que vivia sol i que els Bombers han trobat ja sense vida al menjador. Al seu costat hi havia diverses bombones de butà, que han estat tretes a l'exterior. Segons explica Alami Saemu, l'home rebia sovint la visita de la Creu Roja, que "el prenia a primera hora del matí i després el tornava".

Sense casa i sense saber què fer

En aquest bloc hi ha tres pisos, que han quedat força malmesos. La família Saemu ha passat la nit al pis d'uns veïns que està al costat del seu. Aquest matí han tornat a la seva casa només per constatar com d'afectada ha quedat. "No tenim electricitat i està tot a les fosques", explica una de les filles. Aigua encara en tenen, però el pis fa olor de cremat i no sembla apte per viure-hi.

"Ara mateix no sabem què fer", expliquen els sis integrants de la família, que asseguren que ningú de l'Ajuntament s'ha dirigit encara a ells. Apunten que al primer pis hi viu una noia, però aquesta no era al lloc dels fets aquest matí. Mentre esperen a fora, arriba el camió del butà, veu la situació i se'n torna a anar. "Venia sovint a portar bombones al nostre veí", afirma Saemu. 

Seguiment de la Creu Roja

Des de l'Ajuntament del Vendrell han explicat que la víctima de l'incendi tenia contractat un servei de teleassistència amb la Creu Roja, que en feia un seguiment quinzenal. En les seves visites no s'havia detectat cap circumstància que hagués activat algun protocol d'atenció superior. Pel que fa a la família afectada, des del consistori han apuntat que es posaran en contacte amb ells per veure com els poden ajudar