La Mostra de Teatre Jove de Tarragona arrenca demà amb la companyia La Faixsula

Les representacions seran gratuïtes i tindran lloc des del 8 de maig al 13 de juny al Teatre Metropol
La 26a edició de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona arrencarà demà i s'allargarà fins al 13 de juny. | Cedida

 

L'edició número 26 de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona arrencarà aquest dimecres de la mà de la companyia La Faixsula. El certamen acollirà un total d'onze representacions fins al dia 13 de juny. Totes seran gratuïtes i se celebraran al Teatre Metropol. Hi participaran més de 320 persones i hi haurà sis obres de creació o adaptació pròpies i cinc més d'autors diversos. L'Aula de Teatre de la URV, l'Institut Pons d'Icart o el grup Tornavís Teatre són alguns dels grups que hi participaran. 

 

 

L'obra «La Faixsu...!» obre demà la Mostra de Teatre Jove de Tarragona

L'obra «La Faixsu...!», creada per Xesco Teruel, Gerard Ibars i Irene Montserrat obrirà demà la Mostra de Teatre Jove de Tarragona. Es tracta d'una representació protagonitzada pel Biel Capdevila, jove que decideix anar a viure a la gran ciutat de la Gornal. Allà hi coneix Joan Riba, un famós escriptor romàntic que vivia una vida tranquil·la fins que decideix escriure l'obra més important de la seva carrera. 

 

L'obra va a càrrec de la companyia La Faixsula, nascuda després que un grup de joves participessin a un curs de l'Aula de Teatre de la URV. Durant aquest temps s'ha consolidat i ha marcat diferències amb obres de creació pròpia, on l'humor i la crítica social acompanyen la sàtira com a gèneres principals. 

 

Deu representacions més al Metropol fins al dia 13 de juny

La Mostra de Teatre Jove de Tarragona acabarà el 13 de juny. Fins aleshores, onze representacions hauran passat per la tarima del Teatre Metropol. El Col·legi Lestonnac L’Ensenyança, Arteliats Teatre, (H)istrionis Teatre, Vis de Vanadi, Meraki Teatre, l'Institut Pons d’Icart, Tornavís Teatre, l'Aula de Teatre de la URV, Nebulosa Teatre i l'Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre són les formacions que, junt amb La Faixsula, participaran en el certamen. 

 

Totes les representacions seran gratuïtes i, quan finalitzin, els assistents podran conversar amb els actors i actrius. Un consell assessor valorarà les obres un cop representades, amb indicacions per ajudar les companyies. Estarà format per la professora de cant Teresa Valls, els periodistes Enric Garcia Jardí i Sílvia Petit, l'actriu i directora teatral Rosa Mateu i el mag Gerard Escarré.