Imatge d'arxiu de l'autovia T-11

Se salva d'una multa per anar a 195 km/h per la T-11 amb una surrealista estratègia

El conductor va poder demostrar que no hi havia cap senyal que limités la velocitat a 100 km/h

El jutge ha absolt un conductor que circulava a 195 km/h per la T-11  en un tram limitat a 100 km/h. El 18 de setembre del 2016 el radar dels Mossos d'Esquadra enxampava aquest conductor a l'altura del quilòmetre 12,2 de l'autovia entre Tarragona i Reus. Segons avança el 'Diari de Tarragona', l'acusat, però, va poder demostrar que no hi havia cap senyal que limités la velocitat de la via a 100 km/h, així que el límit passava a ser el genèric, 120 km/h, convertint-se en una falta administrativa i no penal.

És delicte quan un conductor supera els 80 km/h en una via interurbana, però el marge d'error del radar —un 5%— estableix que el cotxe estava circulant entre 185,25 i 204,75 km/h, establint la xifra més favorable per a l'infractor. D'aquesta manera, teòricament el conductor estava anant a 185,25 km/h en una via amb un límit màxim de 120 km/h.

Tal com apunta el citat mitjà, per la seva banda, la Fiscalia va proposar dos agents de Mossos d'Esquadra com a testimonis, els quals van afirmar que el tram estava limitat a 100 km/h, amb un senyal que ho indicava, però que aquell dia no van comprovar si aquell dia el senyal estava col·locat.

El conductor demostra amb un vídeo que els senyals de 100 km/h no hi eren

Ara bé, després de rebre la multa, al febrer del 2017, el conductor va repetir el trajecte gravant-lo amb vídeo per demostrar que a la carretera no hi havia cap senyal de prohibir circular a més de 100 km/h, així que la velocitat màxima era la genèrica, 120 km/h. El vídeo va ser enviat al notari i va ser adjuntat com a prova documental en el judici. Dies després, l'11 de mnarç, el mateix notari i l'acusat van repetir el trajecte, però van observar que el senyal sí que hi era. El notari, però, va observar que aquest «semblava nou i que l'estructura s'ha instal·lat recentment, ja que parts diminuts de reblons i llimadures de la seva col·locació encara es troben a terra, i l'estany i les seves gotetes són tan volàtils que, en cas de portar molt de temps, el vent i la pluja els hauria desplaçat».

Per tot, la sentència dicta que si l'acusat circulava a 185 km/h per un tram limitat a 120 km/h, no estava excedint la velocitat límit per ser considerada penal. D'aquesta manera, el conductor només s'ha hagut d'afrontar a una sanció administrativa.