Cap de setmana atapeït d'actes culturals al Port de Tarragona

Destaquen, entre altres, l'entrega del PortAutors i la celebració del Dia Mundial del Nen
Imatge àeria del Moll de Costa de Tarragona. | Cedida

 

Cap de setmana ple d'activtats culturals als recintes portuaris del Port de Tarragona. Destaquen, però, en una agenda plena d'actes, la final de PortAutors, al Teatret del Serrallo, i el Dia Mundial del Nen, a l'Arxiu, com a actes centrals.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

  

El lliurament dels premis de la mostra de nous autors i autores, PortAutors, es farà dissabte 16 de novembre, a les 18 hores, al Teatret del Serrallo i és obert al públic. El concurs es va iniciar el passat 15 de setembre per a promocionar els músics emergents al territori. Els premis van des de la participació en els festivals per a la temporada 2020, festivals com ara l'Accents o les Festes de Santa Tecla; fins a un curs de formació en producció musical o material d'enregistrament, 

 

 

L’Arxiu del Port, per a commemorar el Dia Mundial del Nen, ha organitzat dues sessions dissabte 16 de novembre, a les 18 h, i diumenge 17 de novembre, a les 11 h sota el títol ‘Els secrets de l’Arxiu’ amb Rat Cebrián. És una activitat gratuïta per a infants (de 4 a 12 anys). Per poder assistir cal fer reserva prèvia al correu electrònic arxiu@porttarragona.cat.

 

'L'hora del conte' al Museu del Port

Així mateix, el Museu del Port impulsa el cicle ‘L’hora del conte’ amb una activitat gratuïta per a infants a partir de 5 anys,: ‘Éssers d’aigua i marins, estranys i catalans’ a càrrec d’Assumpta Mercader el diumenge 17 de novembre, a les 12 h. Com el cas del Dia Mundial del Nen, també cal fer reserva prèvia però al correu museu@porttarragona.cat.

 

D’altra banda, també es pot visitar la mostra itinerant 'Camins de ronda’ al Tinglado 1 ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que s’ha organitzat conjuntament amb el Museu Marítim de Barcelona i Museu del Port de Tarragona amb la voluntat de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda, proposant un recorregut per la diversitat de paisatges i maneres de viure d’uns senders que uneixen la costa catalana. L’entrada és lliure.

 

I també es pot contemplar davant de l’esmentat Tinglado l'exposició ‘Compartint la mar amb... els pràctics del Port de Tarragona’ un recull de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo, que està instal·lada al vestíbul del Museu del Port, i que permet conèixer un dels oficis més antics dels ports a la vegada que gaudir imatges de l’activitat portuària des dels vaixells. L’horari d’atenció al públic és de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.

Més notícies de la categoria Tarragona